وضعیت ریزگردها در سیستان و بلوچستان خیلی بدتر از اهواز است

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) -منطقه سیستان وبلوچستان، دکتر کردوانی در یک برنامه تلویزیونی، اظهار کرد: یک زابلی اگر در شدیدترین شرایط ریزگردها به اهواز برود انگار به ییلاق خوش آب و هوا رفته است.

وضعیت ریزگردها در شمال سیستان و بلوچستان خیلی بدتر از اهواز است

وی با بیان اینکه وضعیت ریزگردها در شمال سیستان و بلوچستان خیلی بدتر از اهواز است، اضافه کرد: سرعت طوفان شن در زابل به 148 کیلومتر در ساعت می رسد، این طوفان به قدری سرعت دارد که زمین را کنده و تولید ریزگرد می کند. شن های روان در برخی روستاهای زابل آنقدر هستند که مردم برای رفت و آمد به خانه های کوچه‌های پشتی نیاز به رفت و آمد از کوچه ها ندارند بلکه از پشت بام خانه‌ها می توان به خانه های همدیگر بروند.

کردوانی منشاء ریزگردهای جنوب شرق کشور را به دو بخش تالابی و غیرتالابی تقسیم و عنوان کرد: در خوزستان منشاء ریزگردها از دست ما خارج بوده و از عراق می آید ولی اینجا که منشاء داخلی است و مدام در حال کندن زمین است باید یک کاری کرد.

وی مبدأ جریان بادهای 120 روزه سیستان را از افغانستان و مسیر خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: برای تثبیت شن های روان نیازی به مالچ پاشی نیست، باید از منطقه نهبندان در خراسان جنوبی شروع به ریختن سنگریزه های کوچکتر از سیب کرد و با غلطک آنها را صاف و محکم کرد.

کردوانی با بیان اینکه این طرح زمانبر است، افزود: اجری به یکباره این طرح ممکن نیست، برای شروع امسال می توان این کار را در سطح یک‌هزار هکتار شروع کرد و در سال های بعد آن را توسعه داد.

وی اجرای این طرح را نقطه روشن و تاریخی دولت در سیستان و بلوچستان عنوان کرد.

زاهدان آب سد چاه نیمه را می خورد

کردوانی در ادامه با بیان اینکه سد «چاه نیمه» برای زابل ساخته شده است، اظهار کرد: چند سالی است که برای این سد یک مکنده پیدا شده به نام زاهدان که آب را تا 200 کیلومتر آن طرف تر می کِشد.

این کارشناس در ادامه به سابقه تاریخی مساله تامین آب شرب زاهدان اشاره و عنوان کرد: 15، 20 سال قبل برای تامین آب شرب زاهدان از من مشورت خواستند که «ریگان» را پیشنهاد دادم، در این منطقه با حفاری پنج یا شش متری به آب می رسیدیم ولی مسئولان به دلیل اینکه ریگان 60 کیلومتر از زابل دور تر است با آن مخالفت کردند.

پدر کویرشناسی ایران در ادامه با نا موفق دانستن طرح انتقال آب زابل به زاهدان، گفت: با وجود اینکه از سال ها قبل آب سدِ «چاه نیمه» را برای مصرف شرب به زاهدان انتقال داده اند ولی هنوز نتوانسته اند به تمام زاهدان آب بدهند.

وی با انتقاد از بی استفاده ماندن فاضلاب شهر زاهدان در مصارف شهری، عنوان کرد: فاضلاب زاهدان بدون اینکه به چرخه مصرف بر گردد از شهر خارج می شود، اروپایی ها 50 سال قبل از فاضلاب استفاده می کرده اند، آنها حتی فاضلابی که به دریا هم می ریخته را تصفیه می کردند.

مردم در اختلاف محیط زیست و وزارت نیرو، طرفدار محیط زیست اند

این استاد دانشگاه در ادامه به مساله تالاب هامون پرداخت و گفت: در مورد تالاب هامون، وزارت نیرو و محیط زیست طرفدار حوزه کاری خودشان هستند، وزارت نیرو می گوید تامین آب شرب و ذخیره آب در سد چاه نیمه واجب است از طرفی محیط زیست نیز می گوید نباید به چاه نیمه آب داد بلکه باید آب را به تالاب هدایت کرد.

کردوانی با بیان اینکه مردم با محیط زیست و هدایت آب به تالاب هامون موافق اند، اضافه کرد: وزارت نیرو این کار را نمی کند و مساله آب شرب را در اولویت کاری خود قرار داده است، به هر حال بر اساس قانون وقتی جمعیت شهرها، روستاها و کشاورزی افزایش پیدا می کند، اولویت تقسیم آب، تامین آب شرب می شود.

وی با اشاره بر اینکه اکنون بر اساس قانون اولویت تامین آب در بخش های مختلف کشور، به ترتیب مربوط به شرب، صنعت، خانه های روستایی و کشاورزی است. افزود: متاسفانه در کشور ما برای اکوسیستم های آبی، آب در نظر گرفته نشده است.

احیای هامون در گرو مذاکره با افغانستان است

این کارشناس در بخش دیگری در مورد احیای تالاب هامون گفت: احیای هامون، فقط و فقط با صحبت و مذاکره با افغانستان و پرداخت حقابه ممکن است.

 

منبع : خبرگزاری ایسنا



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseوضعیت ریزگردهاسیستان و بلوچستاناهوازاحیای هامونمذاکرهافغانستان


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8887

تعداد اعضا

4748

بازدید امروز

11512

بازدید دیروز

8

متخصصین آنلاین

2817

میهمان آنلاین

25282248

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA