شناسایی عامل مرگ بلوط‌ها، تصویب قانون حفاظت زاگرس

شیرین ابوالقاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در چارچوب فعالیت‌های طرح حفاظت از زاگرس، طی چند ماه گذشته برنامه حفاظت و توسعه پایدار زاگرس برای نخستین بار به طور همزمان تدوین و ارائه شد.

به گفته وی، این برنامه توسط سازمان محیط‌زیست و دیگر دستگاه‌های مربوط در محدوده برنامه از جمله وزارت نیرو، سازمان جنگل‌ها و مراتع، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور و سازمان میراث فرهنگی تهیه شده است.

مدیر ملی اجرای طرح حفاظت از زاگرس اظهار داشت: این برنامه یکی از برنامه‌های خاص است که در برنامه ششم توسعه گنجانده شده و در حال حاضر کلیات آن در شورای برنامه‌ریزی برنامه ششم در سازمان محیط‌زیست تصویب شده است.

ابوالقاسمی تصریح کرد: ظرف سه ماه آینده این برنامه نخست در دولت بررسی می‌شود تا به صورت لایحه درآمده و به مجلس ارائه شود.

وی با بیان اینکه اجرای این برنامه نیازمند پشتوانه قانونی است، تاکید کرد: بنابراین تصویب آن در مجلس ضروری است که امیدواریم ظرف شش ماه آینده بتوان این برنامه را در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب کرده و به صورت یک قانون درآورد؛ چرا که پیش از این برنامه صیانت از جنگل‌های هیرکانی به دلیل اینکه پشتوانه قانونی نداشت، متاسفانه به اجرا درنیامد.

مدیر ملی اجرای طرح حفاظت از زاگرس با اشاره به اینکه برنامه حفاظت از جنگل‌های زاگرس بدون در نظر گرفتن برنامه‌های توسعه پایدار از جمله آبزی‌پروری، جنگلداری و کشاورزی غیرقابل اجرا خواهد بود،‌ یادآور شد: در این برنامه رویکرد جدیدی تحت عنوان «آشتی طبیعت و توسعه» برای مدیریت منابع زیستی در نظر گرفته شده است.

ابوالقاسمی اظهار داشت: همچنین با استفاده از مصوبه شورای عالی محیط زیست که در سال 92 تصویب شد و بر اساس آن بایستی در استانداری‌های سراسر کشور، دفاتر مستقل حفاظت و توسعه پایدار تشکیل شود، برای اجرایی کردن این برنامه، پس از تصویب آن استفاده خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: در صورت تصویب این برنامه و قانونی شدن، از بسیاری از دوباره کاری‌ها و موازی‌ کاری‌ها در زمینه حفاظت از زاگرس جلوگیری خواهد شد.

ابوالقاسمی با بیان اینکه این برنامه در حال حاضر برای مساحت سه میلیون و 600 هزار هکتار از زاگرس مرکزی تدوین شده است، تاکید کرد: در صورت تصویب آن، قابل تعمیم به تمام اراضی کوهستان زاگرس است.

مدیر ملی اجرای طرح حفاظت از زاگرس همچنین یادآور شد: اقدامات جدیدی در خصوص مشکل بلوط‌های زاگرس نیز انجام شده است و آنچه مسلم شده، این است که آفت توت‌خوار، عامل اصلی از بین رفتن بلوط‌های زاگرس نیست، بلکه فشاری که بر روی این جنگل‌ها از بابت نرسیدن آب کافی به درختان بلوط وارد می‌شود، از یک‌سو و از سوی دیگر از بین رفتن بذرهای بلوط توسط دام و تغییر کاربری در مزارع، عامل اصلی نابودی درختان بلوط زاگرس است.

وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به سه برابر ظرفیت جنگل‌ها و مراتع زاگرس، در این منطقه دام وجود دارد و در حقیقت تا زمانی که سازمان جنگل‌ها مقوله آبخیزداری به معنای واقعی و نه گاویون‌بندی را اجرا نکند، وضعیت جنگل‌های زاگرس به همین گونه خواهد بود و در آینده نزدیک تمام بلوط‌های این عرصه را از دست خواهیم داد.

ابوالقاسمی با بیان اینکه در حقیقت عامل اصلی نابودی جنگل‌های زاگرس، تهدید عرصه رویشگاهی است، تاکید کرد: البته کارهایی در زمینه رشد و پرورش گونه‌های مقاوم‌تر بلوط نسبت به این شرایط خاص خشکسالی و آفت آن انجام شده است تا بتوان گونه‌های سازگار با شرایط جدید را در این منطقه پرورش داد.

 

منبع : خبرگزاری ایسنا



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseجنگل های زاگرسنابودیدرختان بلوطافت توت خوار


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9127

تعداد اعضا

1399

بازدید امروز

5733

بازدید دیروز

18

متخصصین آنلاین

719

میهمان آنلاین

25745860

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA