به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی تیموری مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سیاست های این سازمان برای مقابله با ورود و خروج غیرقانونی گونه های جانوری و اجرای تعهدات بین المللی از جمله ضوابط کنوانسیون سایتیس گفت: پیرو ابلاغیه های قبلی به کارگیری کامل اقدامات حفاظتی در استان ها، در این زمینه بخشنامه ای به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها ابلاغ شده است.
کنوانسیون سایتیس به کنوانسیون منع تجارت گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض گفته می شود.
وی در خصوص مفاد این بخشنامه توضیح داد: در این بخشنامه ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها بر نظارت دقیق بر ورود و خروج پرندگان شکاری و اعمال مقررات کنوانسیون سایتیس تاکید شده است.
*** ورود تمام گونه های مشمول کنوانسیون سایتیس به کشور مستلزم به اخذ مجوز سایتیس
تیموری با اشاره به برخی گزارش های ورود اتباع خارجی به کشور همراه با پرندگان شکاری بدون اخذ مجوزهای لازم از سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: ورود تمام گونه های مشمول کنوانسیون سایتیس به کشور از جمله پرندگان شکاری، مستلزم اخذ مجوز ورود سایتیس از مدیر اجرایی کنوانسیون سایتیس مستقر در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها است.
*** گواهی سایتیس از کشور مبدا به هیچ عنوان مجوز برای ورود پرندگان به کشور محسوب نمی شود
وی تاکید کرد:ارایه گواهی سایتیس (پاسپورت های سایتیس) از کشور مبدا یا سایر کشورها، به هیچ عنوان مجوز برای ورود پرندگان به کشور محسوب نمی شود و ورود آنها بدون اخذ مجوز مدیریت اجرایی سایتیس در ایران، ممنوع بوده و نقض مقررات و جرم محسوب می شود.
*** تشدید اقدامات حفاظتی در سطح مناطقی که بیشتر مورد توجه اتباع بیگانه است
تیموری از تشدید اقدامات حفاظتی در سطح مناطقی که بیشتر مورد توجه اتباع بیگانه یا عوامل آنها در رابطه با شکار هستند خبر داد و گفت: هماهنگی های لازم با مراجع انتظامی استان ها به منظور جلب همکاری آنها در برخورد با تخلفات احتمالی به عمل می آید.
وی افزود: برای جلوگیری از اقدامات ناهماهنگ گزارش سریع موارد کشف حضور اتباع بیگانه یا پرندگان شکاری غیر مجاز برای اتخاذ تصمیمات قانونی به اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ارسال می شود.
*** بازدید اتباع بیگانه از مناطق حفاظت شده نیازمند اخذ مجوز از اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید
تیموری با اعلام اینکه خروج پرندگان شکاری و سایر گونه های مشمول سایتیس از کشور نیز مستلزم اخذ مجوز خروج از مدیر اجرایی کنوانسیون سایتیس در ایران است، گفت: بازدید اتباع بیگانه از مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست برای هر مدت و به هر دلیل، نیازمند اخذ مجوز از اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید بوده و ادارات کل استان ها نمی توانند نسبت به صدور مجوز بازدید برای آنها اقدام کنند.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به افزایش تمهیدات حفاظتی در استان های هرمزگان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس و یزد اشاره کرد و گفت: در بخشنامه به ادارات کل استان های جنوبی و مرکزی خواستار افزایش تمهیدات حفاظتی در سطح استان ها شده ایم.
تیموری با بیان اینکه بر اساس ضوابط قانونی ورود و خروج پرندگان شکاری و در راستای حفاظت از تنوع زیستی با هرگونه سوء استفاده احتمالی اتباع بیگانه مقابله می شود، گفت: در بخشنامه ای به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها خواستار انجام اقدامات حفاظتی بیشتر برای جلوگیری از سوء استفاده احتمالی اتباع بیگانه شده است.
وی افزود: ضوابط ورود و خروج گونه ها به خصوص پرندگان شکاری به تمام مبادی ورودی و خروجی و گمرک استان و هماهنگی کامل با این مراجع جهت ممانعت از هرگونه ورود یا خروج این گونه ها قبل از اخذ مجوز های قانونی لازم از سازمان ابلاغ شده است.
***حمل و نقل و جابجایی پرندگان شکاری در سطح استان بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع است
تیموری با تاکید بر اینکه ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها ملزم به اخذ مجوز ورود اتباع خارجی به مناطق تحت مدیریت از اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید هستند، گفت:تمام ماموران اجرایی استان ها بر ممنوعیت هرگونه حضور بدون مجوز اتباع خارجی در محدوده مناطق سازمان توجیه می شوند و حمل و نقل و جابجایی پرندگان شکاری در سطح استان بدون مجوز این سازمان ممنوع است.
وی تصریح کرد:ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها مستلزم هماهنگی کامل با مقامات و مسوولان استان و انعکاس سیاست های سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ممنوعیت هرگونه شکار در سالجاری و همچنین ممنوعیت قانونی ورود پرندگان شکاری به کشور و حمل و نقل آنها در زیستگاه های طبیعی شدند.
منبع : خبرگزاری ایرنا