تولید بیش از یک چهارم پسماندها در 7 استان ساحلی

به گزارش سرویس "محیط زیست" ایسنا، سعید متصدی درحاشیه نشست تبیین راهبردهای کلان دولت در مدیریت پسماندهای ساحلی شمالی با تاکید بر تفکیک از مبداء در استان مازندران، با تاکید بر اینکه کلید حل مشکل پسماند در استان های حاشیه خزر مشارکت مردمی است، گفت: طرح تفکیک زباله از مبداء باید با فراهم کردن زیر ساخت های لازم در استان های ساحلی خزر اجرایی شود که در این راستا شهروندان باید آموزش های لازم را فرا گیرند .

وی با اشاره به اینکه یکی از معضلات اصلی استان های شمالی حجم بالای پسماند است، افزود: قطعا با اجرای طرح تفکیک زباله از مبداء و مشارکت مردم و شوراهای شهر و روستا شاهد کاهش قابل توجه حجم پسماندهای قابل دفن خواهیم بود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست استفاده از کمپوست و زباله سوزها را از دیگر اقدامات کمکی در راستای کاهش حجم زباله دفن شده برشمرد.

متصدی از شوراهای شهر و روستا در سه استان ساحلی خزر خواست به منظور بهره گیری از اعتبارات صندوق ملی توسعه و سایر کمک های دولت در زمینه مدیریت پسماند، هر چه سریعتر طرح جامع مدیریت پسماند خود را تدوین و تصویب کنند.

تشکیل شورای راهبری منطقه ای مدیریت پسماند در سه استان ساحلی خزر

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست از تشکیل شورای راهبری منطقه ای مدیریت پسماند در سه استان ساحلی کشور خبر داد.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای طرح تفکیک از مبداء زباله در استان مازندران، افزود: محدودیت اراضی برای ایجاد مراکز دفع و دفن پسماند به ویژه در استان های شمالی، عدم اجرای طرح تفکیک از مبدا پسماند، عدم تخصیص اعتبار لازم، عدم اجرای طرح های جامع مدیریت پسماند در شهرها، دفع غیر اصولی و غیر بهداشتی پسماندهای صنعتی، پزشکی و ویژه در محیط های طبیعی، انجام تفکیک غیر بهداشتی در پسماندهای اکثر مراکز دفع و فقدان ساز و کار اجرایی مدیریت پسماندهای ناشی از فعالیت های دریانوردی و شیلاتی و گمرکات، مهم ترین چالش های مدیریت پسماند در استان های ساحلی خزر است.

وی با اعلام اینکه تولید سرانه پسماند در استان مازندران ١٠٠٠، گیلان ٩٠٠ و گلستان ٥٩٠ گرم به ازای هر نفر در روز است، افزود: استان مازندران با تولید 2541 تن پسماند روزانه در بین استان های حاشیه خزر در رتبه نخست و پس از آن گیلان با ١٩٥٠ تن و گلستان گلستان ٩٠٠ تن در رده های بعدی تولید پسماند قرار دارند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به این که بیش از یک چهارم پسماندهای کشور در هفت استان ساحلی شمالی و جنوبی تولید می شود، تصریح کرد: اجرای برنامه های کاهش تولید پسماند، استفاده از پتانسیل های سمن ها و شوراها در برنامه های کوتاه مدت، استفاده از پتانسیل رسانه های استانی در ارتقای فرهنگ عمومی، ترویج استفاده از الگوهای صحیح مصرف به ویژه عدم استفاده از پلاستیک، پاکسازی محیط های شهری، روستایی، ساحلی و جنگلی از پسماندها بعنوان یک اقدام نمادین در شروع عملیات مدیریت جامع پسماند، همچنین تسهیل در ایجاد و بهره برداری از سیستم های بازیافت و فرآوری پسماندها و تولید انرژی مهمترین بخش های برنامه کوتاه مدت مدیریت پسماند در استان های ساحلی خزر است.

ضرورت ترویج الگوی روستا بدون پسماند

وی ادامه داد: در عین حال ساماندهی وضعیت محل های دفن پسماند، ساماندهی وضعیت مدیریت پسماند در نوار ساحلی، ساماندهی وضعیت مدیریت پسماند در حریم جاده ها و راه های اصلی (طرح مسیر سبز)، مدیریت شیرابه های محل دفع، ارایه الگوی روستا بدون پسماند و ترویج آن، پرهیز از اختلاط پسماندهای صنعتی و پزشکی و سایر پسماندهای ویژه با پسماندهای عادی و ساماندهی وضعیت مدیریت پسماندهای عمرانی و ساختمانی از دیگر برنامه های این بخش است.

متصدی خاطرنشان کرد: تدوین ساختار شورای راهبری منطقه ای متشکل از نمایندگان کارگروه های پسماند استانی، استانداران، نمایندگان منتخب شوراها، دانشگاهیان و سمن ها، تهیه و تدوین برنامه های زمانبندی شده در راستای ساماندهای استان های ساحلی به تفکیک استان ها، جمع بندی انتظارات استان های ساحلی از دستگاه های اجرایی ذیربط، کارگروه ملی پسماند، شورای عالی حفاظت محیط زیست و سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اجرای برنامه های پیشنهادی، پایش و نظارت بر اجرای برنامه ها بر اساس الگوی زمانی تعیین شده و تامین اعتبارات لازم از محل تبصره ۱ ماده ۳۸ و تسهیلات صندوق ملی توسعه و اعتبارات ملی و استانی و مشارکت بخش خصوصی از مهمترین برنامه هایی است که قرار است به صورت مشترک در استان های ساحلی خزر اجرا شود.

وی خاطر نشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست نیز آمادگی دارد تا در تدوین این طرح به شوراهای شهر و روستا کمک کند.

ممنوعیت دفن غیربهداشتی پسماند در شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت از سال آینده

نوذرپور معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور نیز با اشاره به اینکه 80 درصد پسماندها در کشور، دفن می شود، گفت: روزانه 1500متر مکعب شیرابه زباله های کشور وارد طبیعت می شود.

وی با تاکید بر تفکیک از مبداء، در استان مازندران، گفت: بر اساس قانون از سال آینده هرگونه دفن غیر بهداشتی پسماند در شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت خصوصا شهرهای ساحلی ممنوع است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه مشکل ساماندهی پسماند را در کشور حل نکرده ایم و تنها به دنبال آخرین راهکار یعنی زباله سوز رفته ایم، افزود: حلقه نخست مدیریت پسماند، تفکیک از مبداء است و در این راستا باید آموزش و فرهنگسازی را در دستور کار جدی قرار دهیم.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با بیان اینکه 80 درصد پسماندها در کشور، دفن می شود، اضافه کرد: از این میزان تنها 45 درصد به صورت بهداشتی دفن می شود و از سوی دیگر روزانه 1500متر مکعب شیرابه زباله های کشور وارد طبیعت می شود که این امر باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد.

براساس گزارش سازمان محیط زیست، نوذرپور به موضوع زباله سوزها اشاره کرد و گفت: هر گونه اقدام جدیدی برای احداث زباله سوز در سه استان ساحلی خزر باید مبتنی بر مطالعه و تایید سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت کشور باشد.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته باید ظرف پنج سال آینده حداقل 30 درصد پسماندهای کشور تفکیک از مبداء و 60 درصد نیز بازیافت شوند.

 

منبع : خبرگزاری ایسنا



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseتولید پسمانداستان های ساحلیتفکیک زبالهمدیریتدفن غیر بهداشتیمازندرانگیلان


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9008

تعداد اعضا

4208

بازدید امروز

20678

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

7931

میهمان آنلاین

25369845

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA