به گزارش ایرنا از ساینس، این فناوری جدید که ابداعی یک شرکت آمریکایی به نام «Janicki Bioenergy» واقع در واشنگتن است از بخار و فیلترها برای تبدیل فضولات انسانی به آب قابل شرب استفاده می کند.
شرکت سازنده اعلام کرده آب حاصله متفاوت از آب آشامیدنی بطری ها نیست.
این فناوری OmniProcessor نام دارد قرار است برای نخستین بار در سنگال آزمایش شود؛ این سیستم 1.5 میلیون دلاری می تواند فاضلاب را برای جمعیت 100 هزار نفری به آب قابل شرب تبدیل کند و برای عملکرد به دمای 1000 درجه سانتیگراد نیاز دارد.
بنیاد بیل گیتس در نظر دارد سیستم جدید را در «داکار» پایتخت سنگال، نصب کرده و با استفاده از مجموعه ای از حسگرها و وب کم ها بتواند این سیستم را از راه دور کنترل کرده و با مهندسان شرکت سازنده ارتباط برقرار کند.
هدف بنیاد بیل گیتس بهبود کیفیت زندگی مردم سراسر جهان است.
بیش از 2.5 میلیارد نفر در سراسر جهان به بهداشت امن دسترسی ندارند برای این منظور بیل گیتس این شرکت را تحت حمایت قرار داده است تا با ساخت دستگاه تولید آب قابل شرب از فضولات انسانی به مردم نیازمند کمک کند.
این دستگاه لجن را جمع آوری کرده و با انتقال آن از طریق یک تسمه نقاله، فضولات انسانی را به نقطه جوش می رساند.
سپس بخار آب حاصل را از پسماندهای خشک باقی مانده جداسازی کرده و پسماندها در معرض حرارت قرار گرفته و از آنها گازی با فشار نسبتاً بالا حاصل می گردد که از این گاز توسط ژنراتورهای ویژه ای برای تولید الکتریسیته استفاده می شود.
بخار آب جداسازی شده نیز پس از تصفیه و طی روند مشخصی به آب آشامیدنی کاملاً پاکیزه تبدیل می شود.
در نهایت خاکستر به جای مانده از فضولات انسانی را هم می توان به عنوان کود مورد استفاده قرار داد.
بیل گیس آب تولیدی از این ماشین را نوشید. این آب 5 دقیقه قبل از نوشیدن بیل گیتس، به صورت فضولات انسانی بود.
منبع : خبرگزاری ایرنا