در پی وقوع انفجار لوله گاز در پالایشگاه فجر جم در استان بوشهر یک کارگر کشته و دو کارگر مصدوم شدند.
به گزارش ایلنا، روز گذشته (شنبه ۲۶ مهر ماه) سه کارگر شاغل در یکی از شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه «فجر» درشهرستان جم واقع در استان بوشهر حین انجام تعمیرات به دلیل ترکیدگی لوله گاز از ارتفاع سقوط کردند.
بر اساس این گزارش؛ با سقوط این سه کارگر از ارتفاع یکی از کارگران به نام عبدالله استادی 35 ساله با ده سال سابقه کار در این پالایشگاه بر اثر ضربه مغزی در دم جان باخت اما دو کارگر دیگر با نامهای حاتم زرافشان و سعادتی که دچار آسیب دیدگی شده بودند به بیمارستان توحید در استان فارس (بیمارستان زیر مجموعه بهداشت درمان صنعت نفت) انتقال یافتند.
منابع خبری ایلنا در بوشهر شرایط سلامت آقای زرافشان را وخیم گزارش کردهاند.
یک پایگاه خبری محلی در استان بوشهر درباره این حادثه گزارش داده است یکی از شیرهای اطمینان واحد پنجم پالایشگاه فجر جم که در روزهای اخیر دچار نشتی شده بود عامل این حادثه بوده است.
استان نیوز گزارش داده است که به دلیل وقوع این حادثه در ارتفاع، یک نفر از کارگران که فاقد کمربند ایمنی بوده با ضربه ناشی از عمل کردن شیر اطمینان سقوط می کند و همکار دیگر وی (زرافشان) به دلیل بستن کمربند اگر چه سقوط نمیکند اما دچار پارگی شکم و جراحات شدیدی میشود.
بنا بر گزارش این پایگاه خبری، حال نفر سوم «رو به بهبودی» گزارش شده است.
در عین حال پایگاه خبری اتحاد جنوب به نقل از شاهدان عینی گزارش داده است که «متاسفانه رکوردزنی پالایشگاه فرسوده فجر جم در گذر از مرز تولید روزانه 120 میلیون مترمکعب گاز، با قربانی شدن کارگران زحمتکش این پالایشگاه همراه است.»
نقش وزارت نفت در حادثه کشته شدن کارگر پالایشگاه فجر.
در حالیکه کارگران کم نکردن فشار گاز درون خط لوله را علت این حادثه میدانند اما مدیر عامل پالایشگاه مدعی است این کار بر اساس دستور العملهای جاری و مصوب وزارت نفت صورت گرفته است.
یک منبع خبری در پالایشگاه فجر جم علت بروز این حادثه را تغییر ندادن فشار گاز درون لوله و حفظ سطح تولید گاز دانست و در گفتگو با ایلنا اظهار کرد در حالیکه این پالایشگاه سعی دارد رکود تولید خود را به روزانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب گاز برساند، کارگران مجبور بودند نشتی لوله گاز را در حالی تعمیر کنند که فشار گاز درون آن 65 بار بود و مسئولان پالایشگاه برای حفظ سطح تولید گاز، فشار درون لوله را کم نکردند.
از سوی دیگر «عبدالله نادری»، فرماندار جم در گفتگو با خبرگزاری تسنیم بر این شائبه صحه گذاشت و در اولین واکنش به کشته شدن یک کارگر و مصدومیت دو کارگر دیگر گفت: بروز این حادثه در روند تولید گاز تاثیری نداشته اشت.
پس از پیگیری خبرنگار ایلنا و تماس با فرماندار جم، فرماندار این شهرستان، مدیر عامل پالایشگاه جم را فرد مطلعتر و مسئول تری در این زمینه معرفی کرد و حاضر به پاسخگویی در این رابطه نشد.
در پی تماس ایلنا با آقای «فرهنگ»، مدیر عامل پالایشگاه جم، او ضمن اشاره به درج جزئیات واقعه در تارنمایشرکت پالایش گاز فجر جم و تلاش برای ریشه یابی علت حادثه، اظهار کرد علت این حادثه در دست بررسی است و طبیعی است که افرادی با استنباط شخصی خود برداشتهای غلطی از این امر داشته باشند.
فرهنگ در واکنش به اظهارات شاهدان عینی از جزئیات حادثه، توضیح داد طبق دستور العملهای وزارت نفت، روش مرسوم و جاری به این گونه است که برای هر عملیاتی که روی خط لوله گاز صورت میگیرد فشار گاز درون آن کم نمیشود بلکه این عمل فقط شامل مجموعه خاصی از اقدامات مانند جوشکاری خط لوله است.
وی خاطر نشان کرد بر اساس دستور العملهای مذکور و بر پایه رویه معمول در پالایشگاه مجوز ایمنی لوله گاز و انجام عملیات تعمیر رفع نشتی روی آن صادر شد.
مدیر عامل پالایشگاه جم در ادامه افزود برای پیگیری بیشتر جزئیات و دلایل این حادثه روابط عمومی پالایشگاه جم آمادگی دارد اطلاعات لازم را در اخیتار رسانهها قرار دهد تا ابهامات موجود نیز بر طرف شود.
اما در تماس ایلنا با روابط عمومی پالایشگاه جم، مسئول این روایط عمومی نیز در اظهاری مشابه با مدیر عامل پالایشگاه، به درج جزئیات حادثه در تارنمای پالایشگاه اشاره کرد و در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات کارگران در مورد عدم کاستن فشار گاز درون لوله و ایمن نبودن آن، ضمن قطع کردن تماس از بیان هر گونه جوابی خودداری کرد.
لازم به ذکر است در خبری که تازنمای شرکت پالایش گاز فجر جم در این مورد درج کرده است فقط به کلیت حادثه و مرگ یک کارگر اشاره شده و به جزئیات دیگری از جمله علت بروز این حادثه پرداخته نشده است.
منبع : خبرگزاری کار ایران (ایلنا)