فاجعه زیست محیطی در رودخانه سزار/ ورود سود سوزآور 120 هزار قطعه آبزی را سوزاند

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه چهارشنبه هفته جاری واژگونی قطار باری در مسیر رودخانه سزار در شهرستان دورود موجب ورود هزاران لیتر سود سوزآور به درون این رودخانه شد، موضوعی که از چشم رسانه ها دور نگه داشته شد.

این در حالیست که تلفات بالای ماهی ها در رودخانه سزار موجب رسانه ای شدن این فاجعه زیست محیطی شد تا مسئولان در اطلاعیه هایی از مردم بخواهند از استفاده ماهی ها و آب این رودخانه تا اطلاع ثانوی خودداری کند.

رئیس اداره نظارت و پایش اداره کل حفاظت از محیط زیست لرستان در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: حادثه یاد شده در ساعت 9 شب روز چهارشنبه هفته جاری در رودخانه سزار در سه کیلومتری جنوب شهر دورود و در محل تلاقی رودخانه های تیره و ماربره رخ داده است.

سالاروند با اشاره به خروج هفت واگن باری از ریل ادامه داد: از این تعداد پنج واگن حامل سود سوزآور (هیدوکسید سدیم) و دو واگن حامل کک بوده است.

وی با بیان اینکه هر تانکر حامل 60 هزار لیتر سود سوزآور بوده است ادامه داد: یک واگن از این تعداد به طور کامل در رودخانه تخلیه شده و دو واگن دیگر نیز در حال نشت بوده است.

سالاروند با بیان اینکه ماموران محیط زیست به طور شبانه در محل حادثه حضور پیدا کردند تصریح کرد: در این راستا از مسئولان راه آهن خواستیم که نسبت به زدن سد خاکی برای جلوگیری از ورود بیشتر اسید به رودخانه اقدام کنند.

وی با بیان اینکه مقدار قابل توجهی ماهی در این رودخانه تلف شده است ادامه داد: ساعت 12 روز گذشته در جریان بازرسی مجدد از محل متوجه شدیم که میزان آلودگی تا 10 کیلومتری محل حادثه نیز رسیده و خنثی سازی در آب صورت نگرفته است.

رئیس اداره نظارت و پایش اداره کل حفاظت از محیط زیست لرستان یادآور شد: مطابق بررسی صورت گرفته "پی اچ" آب رودخانه نزدیک به 11 بوده و وضعیت آب اسیدی گزارش شده است.

سالاروند از تلف شدن نزدیک به 120 هزار قطعه آبزی در این رودخانه خبر داد و یادآور شد: حادثه رخ داده و تلفات ناشی از آن صورت جلسه و پرونده قضایی در این زمینه تشکیل شده است.

وی با اشاره به طرح شکایت در این زمینه در دادگستری شهرستان دورود یادآور شد: روز شنبه هفته آینده موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.

سالاروند عنوان کرد: در این راستا با هماهنگی صورت گرفته با فرمانداری اطلاع رسانی لازم برای ممانعت در زمینه استفاده از ماهی های رودخانه، آب پایین دست و حتی صید و خرید و رفروش ماهی صورت گرفته است.

وی یادآور شد: متاسفانه به دلیل اینکه در جریان آلودگی سود سوز آور اختلاط سریع صورت می گیرد راه حلی برای پاکسازی رودخانه وجود ندارد.

 

منبع : خبرگزاری مهر



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseحادثهرودخانه سزارواژگونی قطار باریلرستانسود سوز آورآلودگی آبتلف شدنآبزیان


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9006

تعداد اعضا

15946

بازدید امروز

5946

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

5762

میهمان آنلاین

25360906

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA