علی محمد شاعری در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس با اشاره به آلودگی هوای شهر تهران اظهار داشت: شهر اراک یکی از 8 کلان شهر کشور به شمار میرود.
وی ادامه داد: براساس پایش و سنجش شاخصهای آلودگی هوای شهر اراک از 300 روز ابتدایی سالجاری 164 روز هوای شهر اراک آلوده بوده است.
شاعری در خصوص علل آلودگی شهر اراک گفت: 52 درصد علت آلودگی هوای شهر اراک مربوط به صنایع آلاینده و 48 درصد علت آلودگی این شهر مربوط به خودروها و مصارف خانگی است.
کارخانه آلومینومسازی و نیروگاه شازند مهمترین صنایع آلاینده اراک
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفظت محیط زیست بیان کرد: مهمترین صنایع آلاینده شهر اراک کارخانه آلومینیومسازی اراک و نیروگاه شازند اراک است؛ کارخانه آلومینیومسازی اراک سالانه حدود 80 هزار تن آلومینیوم تولید میکند که محصولات این کارخانه گاز سمی فلوئور در هوا متصاعد میکند و موجب آلودگی هوای شهر اراک و ایجاد بیماریهای ریوی، تنفسی، قلبی، چشمی و پوکی استخوان میشود.
وی تأکید کرد: براساس گزارش اداره کل محیط زیست استان مرکزی سالانه حدود 2 هزار تن گاز سمی فلوئور از کارخانه آلومینیومسازی اراک در هوای شهر اراک متصاعد میشود که موجب آلودگی جمعیت حدود 500 هزار نفری این شهر میشود.
متصاعد شدن روزانه 6.5 میلیون لیتر سوخت مازوت از نیروگاه شازند اراک
قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: منبع آلودگی مهم دیگر شهر اراک نیروگاه شازند است که به علت مصرف سوخت مازوت به میزان 6.5 میلیون لیتر در روز باعث ایجاد آلودگی در شهر اراک شده است و این عامل یکی از مهمترین علل آلودگی شهر اراک است ضمن اینکه این سوخت در جهت وزش باد حرکت میکند.
صدور حکم عدم آلایندگی آلومینیوم سازی اراک توسط دیوان عدالت اداری
شاعری با ابراز تأسف در خصوص حکم یکی از شعب دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم آلایندگی کارخانه آلومینیومسازی اراک تصریح کرد: متأسفانه اخیرا ازسوی دیوان عدالت اداری حکمی مبنی بر عدم آلایندگی کارخانه آلومینیومسازی اراک صادر شده است که در این خصوص باید گفت: مرجع تشخیص آلایندگی و عدم آلایندگی، سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات کل محیط زیست استانها هستند.
وی عنوان کرد: تمام مدارک از گذشته و حال حاکی از این است که آلومینیومسازی یکی از مهمترین آلایندههای شهر اراک به شمار میرود ولی با کمال تعجب یکی از شعب دیوان عدالت اداری حکمی را مبنی بر عدم آلایندگی کارخانه آلومینومسازی اراک صادر کرده است.
شاعری ادامه داد: در کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر اراک که هفته گذشته با حضور بنده، معاون استاندار استان مرکزی، مدیرکل محیط زیست استان مرکزی و نمایندگان وزارتخانههای صنایع، نفت و نیرو برگزار شد، تصمیماتی به تصویب رسید.
مصوبات 9 گانه کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر اراک
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر اراک این بود که از مسئولان قوه قضائیه درخواست شود تا نسبت به نقض این حکم دستور سریع داده شود و جلوی آلودگی هوای شهر اراک گرفته شود تا مردم این شهر بیش از این آسیب نبینند.
شاعری اظهار داشت: تصمیم دوم کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر اراک جمعآوری خطوط تولید قدیمی و احیا و انتقال کارخانه آلومینومسازی به محل جدید حداکثر تا 6 ماه آینده بود و تصمیم سوم عرضه سوخت گاز به نیروگاه شازند به جای سوخت مازوت از ابتدای سال 1391 توسط وزارت نفت بود.
قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تصمیم چهارم این کارگروه جلوگیری از توسعه و احداث واحدهای جدید در محدوده ممنوعیت استقرار صنایع براساس ماده 5 طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک است.
وی در خصوص تصمیم پنجم و ششم کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر اراک عنوان کرد: نوسازی خودروهای فرسوده و موتورسیکلتهای فرسوده حداکثر تا پایان سال 1392 و توسعه فضای سبز و جنگلکاری به مساحت 3 هزار هکتار طی سه سال آینده از دیگر مصوبات این کارگروه بود.
شاعری ادامه داد: همچنین استقرار صنایع در محدوده شهر اراک صرفا در شهرکهای صنعتی مقدور است و صنایعی مجاز به تأسیس و توسعه هستند که به عنوان صنایع پاک (HAITEC) تلقی شوند.
معاون محیط زیستی انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: جلوگیری شدید از تردد خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی توسط نیروی انتظامی شهر اراک و عرضه بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو 4 در تمامی جایگاههای سوخت شهر اراک از ابتدای سال 91 از دیگر مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر اراک محسوب میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تشخیص آلایندگی و عدم آلایندگی کارخانه آلومینیومسازی اراک و آلودگی محیط زیست برعهده سازمان حفاظت محیط زیست است نه دیوان عدالت اداری لذا از مسئولان قوه قضائیه درخواست میشود نسبت به نقض حکم عدم آلایندگی کارخانه آلومینیومسازی اراک دستور سریع صادر کنند.
منبع : iren.ir