به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، قارچ جدید که pestalotiopsis microspora نام دارد، تنها از «پلیاورتان» تغذیه میکند. پلیاورتان در واقع بستیکهای صنعتی است که توسط انسان مورد استفاده قرار میگیرد. اما نکته بسیار شگفتانگیزتر این است که این قارچ پلاستیکخوار میتواند در شرایط عاری از اکسیژن نیز پلاستیک پلیاورتان را تجزیه کند. این فضای بدون اکسیژن دقیقا مشابه موقعیتی است که زبالههای دفن شده در زمین دارند و این محیط برای زندگی این قارچ بسیار مساعد است.
به گزارش ایسنا به نقل از نیچرورلدریپورت، از ماده پلیاورتان تقریبا در تولید تمام محصولات پلاستیکی استفاده میشود. از شیلنگهای حیاط گرفته تا کفی کفش و صندلی خودروها، حاوی ترکیبات پلیاورتان هستند و این ترکیب به محض تبدیل شدن به زباله، نسلها در محیط باقی مانده و تجزیه نمیشود.
کارشناسان محیط زیست میگویند که معضل زبالههای پلاستیکی به خودی خود حل نخواهد شد و تولیدکنندگان و مصرفکنندگان پلاستیک طی سالهای اخیر تنها بر نگرانیها افزودهاند. در سال 2012 میلادی به تنهایی در آمریکا 32 میلیون تُن زباله پلاستیکی تولید شده که تنها 9 درصد آن بازیافت شده است. کشف قارچ pestalotiopsis میتواند به طور موثر به نابودی یکی از ترکیبات مصنوعی مضر و مخرب برای سیاره زمین یعنی پلاستیک کمک کند.
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)