افزایش ۲/۵ برابری آتش‌سوزی درجنگل‌های غرب

به گزارش همشهری آنلاین : طی 2هفته اخیر بالغ بر 200هکتار از جنگل‌ها و رویشگاه‌های پارک ملی گلستان براثر آتش‌سوزی نابود شد؛ آتش‌سوزی‌هایی که بنا به اعلام مسئولان محیط‌زیست شکارچیان غیرمجاز عامل بروز آن بوده‌اند اما آتش‌سوزی سایر جنگل‌های کشور را هم تهدید می‌کند. کیادلیری می‌گوید که براساس بررسی‌های انجام شده، میزان وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های غرب کشورنسبت به دهه گذشته 2/5برابر افزایش یافته و این روند سیر صعودی دارد.

آن طور که این عضو هیأت علمی می‌گوید:کاهش شدید رطوبت، افزایش دما، افزایش علف‌های هرز و مواد قابل اشتعال ازیک سو، زمینه آتش‌سوزی را فراهم کرده و از سوی دیگر طبیعتگردی بی‌ضابطه و اهمال گردشگران در ایجاد آتش و رها کردن آن پس از ترک طبیعت باعث بروز آتش در جنگل و رویشگاه‌های طبیعی می‌شود. علاوه براین، افراد فرصت‌طلب برای تصرف عرصه‌های ملی و طبیعی و تغییر کاربری این اراضی به‌طور عمد جنگل را آتش می‌زنند تا بتوانند به اهداف خود برسند برای نمونه در آتش‌سوزی‌های اخیر پارک ملی گلستان، شکارچیان غیرمجاز جنگل را آتش زدند تا با سرگرم‌کردن محیط‌بانان بتوانند شکار کنند.

کیادلیری درباره افزایش 2/5برابری آتش‌سوزی در جنگل‌های غرب کشور هم گفت که جنگل‌های مناطق غرب کشور به‌دلیل خشکسالی و تغییرات اقلیمی دچار «استرس» و خشکی شده‌اند ضمن آنکه افزایش دما دراین رویشگاه‌ها سرعت تجزیه لاشبرگ‌ها را به‌شدت افزایش داده این درحالی است که درختان به‌دلیل آنکه تحت استرس و خشکی هستند نمی‌توانند از انرژی حاصل شده از تجزیه لاشبرگ‌ها استفاده کنند درعوض گیاهان هرز از این انرژی استفاده می‌کنند و در نتیجه انبوهی از گیاهان هرز ایجاد می‌شود. این گیاهان در تابستان خشک می‌شوند و سطح وسیعی از علف‌های خشک‌شده قابل اشتعال ایجاد می‌شود که با شلیک یک گلوله، یک ته سیگار روشن، یا یک جرقه آتش شعله‌ور می‌شوند و آتش جنگل را در بر می‌گیرد.

وی نبود سیستم پایش ونظارت بر رویشگاه‌های طبیعی و کمبود تجهیزات و نیروی انسانی را از ضعف‌های اساسی برای مقابله با آتش‌سوزی عنوان کرد و افزود: مادامی که سیستم نظارت و پایش وجود نداشته باشد و به‌طور دائم عرصه‌های جنگلی پایش نشود همواره احتمال آتش‌سوزی وجود خواهد داشت درحالی‌که با راه‌اندازی سیستم پایش، آتش‌سوزی‌ها قابل پیش‌بینی خواهد بود البته علاوه بر راه‌اندازی سیستم نظارت باید تجهیزات و امکانات لازم برای مقابله با آتش فراهم شود.

در ایران شرایط آتش‌سوزی طبیعی وجود ندارد

دکتر محمد امینی، عضو هیأت علمی و رئیس جامعه جنگلبانی مازندران هم در گفت‌وگو با همشهری، آتش‌سوزی در جنگل‌های کشور را ناشی از عوامل انسانی دانست و گفت که در ایران در 2فصل تابستان و پاییز ما شاهد بیشترین آتش‌سوزی در رویشگاه‌های طبیعی کشور هستیم. منشا این آتش‌سوزی‌ها هم انسان است که اغلب به‌دلیل سهل‌انگاری باعث بروز آتش می‌شود. شکارچیان متخلف عامل دیگر بروز آتش‌سوزی هستند که گاه جنگل را آتش می‌زنند تا بتوانند شکار کنند به این عوامل باید افراد سودجو را هم اضافه کرد این افراد با ایجاد آتش‌سوزی عمدی عرصه‌های جنگلی را نابود می‌کنند تا بتوانند آن را تصاحب کنند.

 امینی که سال‌ها ریاست مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران را در پیشینه کاری خود دارد، در توضیح وقوع آتش‌سوزی طبیعی گفت که در برخی کشورها مانند اسپانیا، فرانسه وآمریکا آتش‌سوزی‌های طبیعی اتفاق می‌افتد زیرا شرایط به‌گونه‌ای است که تجدید حیات جنگل دراین مناطق وابسته به آتش‌سوزی است اما در کشور ما شرایط کاملا متفاوت است و امکان آتش‌سوزی طبیعی وجود ندارد.

 

منبع : سایت سازمان حفاظت محیط زیست



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseحوادثآتش سوزیجنگل های غربافزایشخشکسالیتغییر اقلیم


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9031

تعداد اعضا

3423

بازدید امروز

8313

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

101

میهمان آنلاین

25392484

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA