پایان تلخ تجارت یوزپلنگ‌ها

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزایش بی‌سابقه خرید و فروش یوزپلنگ‌های دست‌آموز به عنوان یک حیوان لوکس و تجملاتی در کشورهای خاورمیانه و حاشیه خلیج فارس، جمعیت بحرانی این گربه‌سانان را به سوی انقراض پیش خواهد برد. در گزارشی که به تازگی منتشر شده از تجارت تکان‌دهنده توله یوزپلنگ‌ها پرده برمی‌دارد به طوری که دو سوم توله یوزپلنگ‌های قاچاق شده از منطقه شاخ آفریقا به خاورمیانه در مسیر این تجارت تلف می‌شوند.

یوزپلنگ‌ها به سریع‌ترین جانور روی خشکی شهرت دارند که طی یک قرن اخیر به دلیل اینکه تعداد بسیاری از آنها در آفریقا و آسیا با کاهش قلمرو روبرو شده‌اند،‌ جمعیت آنها 90 درصد کاهش یافته است. در حال حاضر تنها کمتر از 10 هزار قلاده یوزپلنگ در حیات وحش وجود دارند که این رقم همچنان در حال کاهش است. سنت کهن استفاده از یوزپلنگ‌های دست آموز برای شکارهای سلطنتی در آفریقا از دیرباز وجود داشته اما به تازگی افزایش تقاضا در کشورهای حاشیه خلیج فارس برای خرید این حیوان که سمبل جاه‌طلبی محسوب می‌شود، جمعیت یوزپلنگ‌ها را بیش از پیش کاهش داده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه گاردین، یوزپلنگ‌ها به ویژه توله یوزپلنگ‌ها به طرز عجیبی رام شدنی هستند. در این گزارش به مواردی در کشورهای حاشیه خلیج فارس اشاره شده که در آنها افراد، یوزپلنگ‌ها را سوار خودرو کرده و با آنها قدم زده و حتی برخی از آنها نیز طوری تربیت شده‌اند که روی تردمیل می‌دوند.

«نیک میچل» که در تهیه این گزارش برای ارائه به پیمان منع تجارت گونه‌های گیاهی و جانوری در معرض خطر (CITES) نقش داشته می‌گوید: این تجارت وسیع نه از سوی عموم و نه از سوی طرفداران حقوق جانوران پذیرفتنی نیست. در صورتی که اکنون در مقابل خرید و فروش یوزپلنگ‌ها و تبدیل کاربری زیستگاه آنها به زمین‌های کشاورزی اقدام نکنیم، قطعا طی چند سال نزدیک بخشی از جمعیت‌های خاص آنها را به طور قطع از دست خواهیم داد.

بزرگترین جمعیت بازمانده از یوزپلنگ‌ها با 6200 قلاده جمعیت در جنوب آفریقا زندگی می‌کنند. سر و پوست یوزپلنگ‌های شکار شده حدود 10 الی 20 هزار دلار قیمت دارد که این مسئله باعث شده تا در «نامیبیا»، «بوتسوآنا» و «زمیبابوه» سالانه جمعا بیش از 200 یوزپلنگ کشته شوند. در آفریقای جنوبی نیز سالانه حدود 90 یوزپلنگ به باغ وحش‌ها صادر می‌شوند.

 

منبع :سایت سازمان حفاظت محیط زیست



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseتجارت یوزپلنگ هاخاورمیانهحیوان لوکسانقراضآفریقاشکار


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9031

تعداد اعضا

2819

بازدید امروز

8313

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

105

میهمان آنلاین

25391880

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA