محمدرضا برجی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: بر اساس نمونه برداری هایی که در سه ماهه نخست سال جاری انجام شده هیچیک از شناگاههای استان، آلودگی خارج از حد استاندارد ندارند.
به گفته وی، البته اصل آلودگی در ماههای تیر و مرداد بروز می یابد و باید پس از پایش و نمونه برداری در این دو ماه اعلام نظر قطعی در خصوص آلودگی شناگاههای استان گیلان کرد.
مدیر کل محیط زیست استان گیلان در پاسخ به اینکه چرا آلودگی در ماههای تیر و مرداد نسبت به سایر ماهها افزایش می یابد گفت: آلودگی آب های خزر ناشی از فاضلاب خانگی است که از طریق رودخانه ها به دریا وارد می شود و به دو دلیل در این دو ماه افزایش می یابد. یکی اینکه به دلیل کاهش بارندگی به دبی رودخانه ها کمتر شده و در نتیجه حجم آلایندگی بالا می رود ولی دیگر اینکه به دلیل افزایش حجم مسافران در این دو ماه به استانهای شمالی و بویژه استان گیلان میزان فاضلاب های خانگی نسبت به ماههای عادی افزایش چشمگیری دارد.
برجی در پاسخ به اینکه نقاط خاصی که محیط زیست مانند سالهای گذشته مشخص کرده باشد که آلودگی کمتری دارند در سال جاری مشخص نشده، گفت: هنوز هیچ استانداردی در خصوص حد استاندارد آلودگی دریا برای شناگران نداریم و تمام استانداردهایی که مطرح می شوند استاندارد مجاز برای میزان آلاینده ها در آب های سطحی است ولی استاندارد مشخصی برای شناگران را بایستی وزات بهداشت تعیین کند که هرگز چنین استانداردی نداشته ایم.
وی گفت: سالهای گذشته نیز اگر محیط زیست هشدارهایی در خصوص آلودگی شناگاهها می داده بر اساس تشخیص ظاهری بوده است.
برجی تصریح کرد: تفاهم نامه ای با دانشگاه گیلان برای همکاری در خصوص تعیین استانداردهای بهداشتی آبهای سواحل شمال برای شناگران در حال تدوین است که پس از این همکاری که وزارت بهداشت نیز بر آن نظارت خواهد کرد می توان نقاطی که قابلیت شنا کردن بدون ایجاد مشکلات برای سلامت مسافران داشته باشند به طور دقیق تعیین کرد.
مدیرکل محیط زیست استان گیلان در خصوص آلودگی های صنعتی و کشاورزی در آبهای ساحلی استان گیلان یادآور شد: در این دو ماه تیر و مرداد ناشی از فاضلاب خانگی و کشاورزی یعنی سموم و کودهای کشاورزی است چرا که در این فصل شالیکاران نیز پساب های کشاورزی را به سمت دریا تخلیه می کنند.
وی افزود: اما در سایر ماههای سال پساب های خانگی و صنعتی عمده آلودگی آب های ساحلی هستند.
منبع : خبرگزاری مهر