به گزارش ایرنا، علی اوسط هاشمی دوشنبه شب در نشست با کارشناسان اعزامی سازمان ملل متحد و معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور در زاهدان افزود: نگاه دولت به موضوع تالاب هامون بسیار قوی و جدی است و تاکنون موضع فعالی برای نجات از این وضع اتخاذ کرده است که موفقیت تمامی این تلاشها در گرو همکاری و نگاه خاص بین المللی است.
وی اظهار داشت: دو سوم تالاب هامون در خاک ایران و یک سوم آن در افغانستان قرار دارد و هر آنچه که از منظر کارشناسان جهانی و یافته های آنان پرداخته شده، مسؤولان سیستان و بلوچستان و کشور ایران در همان راستا اندیشه کرده اند اما حل مشکل تالاب بین المللی هامون عزم عمومی بویژه همکاری و مشارکت دولت افغانستان را طلب می کند.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: ایران و افغانستان به تنهایی نمی توانند این مشکل را حل کنند بلکه نیازمند همکاریهای بین المللی است و باید توان ایران، افغانستان و سازمان ملل با هم و در یک مسیر حرکت کند تا تالاب بین المللی هامون احیا شود.
وی افزود: مردم منطقه با هامون زندگی کرده اند و مزیت ها و قابلیت ها و اثرات مثبت زیست محیطی آن را همه واقف هستند اما امروز از بروز این مشکل آسیب های زیادی متحمل شده اند.
او ادامه داد: مردم از ما جلوتر حرکت می کنند زیرا آنان خسارت دیده اند و این مشکل را با جان و دل احساس می کنند؛ همسویی مردم، گروههای مردم نهاد و دستگاههای حکومتی برای احیای هامون و تشکیل کارگروه مربوطه از مدتها پیش شکل گرفته و با جدیت، پیگیر آن هستند.
هاشمی اظهار داشت: جلوگیری از ریزگردها، ماندگاری مردم، بهبود محیط زیست، بازگشت حیات به منطقه، همه و همه به احیای تالاب هامون بستگی دارد.
وی اضافه کرد: در گذشته که تالاب زنده بود و آب فراوان داشت شاید نیازی به همکاری بین المللی نبود چون مردم خود، حافظ محیط زیست بودند و زندگی و حیات مردم و هامون به هم گره خورده بود اما امروز که هیرمند و هامون خشکیده اند نیازمند همکاری بین المللی هستیم.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: امید داریم سازمانهای حامی محیط زیست بویژه سازمان ملل متحد، دولت افغانستان را متقاعد سازند تا همین عزمی که در ایران برای احیای تالاب هامون وجود دارد، در آن کشور نیز بوجود آید تا مشکلات ایجاد شده مرتفع شود و جامعه جهانی یک بار دیگر سرزندگی هامون را نظاره کند و محیط زیست انسانی و جانوری در این تالاب دو باره احیا و بارور شود.
هاشمی، پیگیری هیأت کارشناسی سازمان ملل برای برگزاری نشست سه جانبه ˈایران، افغانستان و سازمان مللˈ را خواستار شد و گفت: امید است با این نشست، نگاه و تدبیر و رویکردی نو برای احیای هامون ایجاد شود.
به گزارش ایرنا، هیأت کارشناسی سازمان ملل متشکل از ˈآصف علی زیدی و حسن پرتوˈ از برنامه محیط زیست سازمان ملل، آنتونی فیتزر برت مشاور منابع طبیعی و تالابها از انگلستان، لویایونگ رییس دبیرخانه کنوانسیون رامسر در سوییس و دو نفر دیگر از کارشناسان سازمان ملل به همراه معاون محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست، کارشناسانی از وزارت کشور و جهاد کشاورزی پس از دیدار از تالاب هامون و شهر سوخته به زاهدان عزیمت کردند.
اعضای این هیأت در نشست با استاندار سیستان و بلوچستان به تشریح مشاهدات و اهداف و برنامه های خود پرداختند.
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)