به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، معصومه ابتکار صبح پنجشنبه در برنامه ویتامین 3 ، اظهار داشت: تحقیقات نشان داده منشا بسیاری از بیماری ها، آلودگی هوا و همینطور زمینه را برای بروز بیماری در افراد مستعد فراهم می کند.
وی با اشاره به وضعیت آلودگی هوا در کلانشهرها به ویژه تهران، گفت: تاکنون گام های موثری در این زمینه برداشته شده که باید با مشارکت مردم اقدامات لازم جهت منشا این بیماری ها برداشته شود.
معاون رییس جمهوری گفت: بهترین راه حل برای مقابله با آلودگی هوا، مهار منابع تولید آلاینده است. خودرو و سوخت غیر استاندارد اصلی ترین منابع تولید آلاینده در کلانشهر ها به ویژه پایتخت است.
ابتکار اظهار داشت: در چند سال گذشته بنزین کاملا غیراستاندارد و خطرناک استفاده شده ضمن آنکه متاسفانه تولید بنزین و خودرو با فناوری روز پیش نرفته است.
وی به وجود حجم انبوهی از خودروهای فرسوده در تهران اشاره کرد و گفت: خودروهای فرسوده پایتخت و دیگر شهرهای بزرگ باید جمع آوری شوند که طرح جمع آوری آنها با سرعت بیشتری عملیاتی خواهد شد.
ابتکار گفت: براساس قانون شماره گذاری خودروها و ضوابط معاینه فنی تحت نظر سازمان حفاظت محیط زیست است از این رو تا خرداد سال 93 به خودروسازان مهلت داده شد محصولات خود را طبق استاندارد یورو 4 تولید کنند.
وی درباره سوخت یورو 4 نیز گفت: متاسفانه در چند سال گذشته بنزینی غیراستاندارد و خطرناک در پالایشگاههای پتروشیمی تولید شد و مورد استفاده قرار گرفت که سازمان حفاظت محیط زیست با صراحت از دولت و وزارت نفت خواست تولید و توزیع این نوع سوخت در کشور متوقف شود.
معاون رییس جمهوری درباره سوخت گازوئیل گفت: سوخت گازوئیل استاندارد نیست و میزان گوگرد آن از 7 تا 9 هزار PPM گزارش شده است.
وی ادامه داد: یک منبع آلاینده دیگر نیروگاه ها هستند که در زمستان به بهانه کمبود گاز از مازوت به عنوان سوخت استفاده می کردند که شهرهای تهران، کرج، اراک، اصفهان و قزوین به شدت تحت تاثیر آلایندگی مازوت قرار می گرفتند.
ابتکار تاکید کرد: این تعهد را از سازمان های ذیربط گرفتیم تا سوخت پاک برای نیروگاه ها تامین شود.
وی گفت: اصلاح الگوی حمل و نقل عمومی در سطح کلانشهرها به ویژه تهران باید جدی گرفته شود و استفاده از خودرو های برقی نیز می تواند راه حل مناسبی برای کاهش آلودگی هوا باشد.
** امواج باید تحت ضوابط استاندارد انتشار یابند
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: امواج باید تحت ضوابط استاندارد و نظارت دقیق انتشار یابند که وزارت ارتباطات، سازمان انرژی اتمی، سازمان مقررات رادیویی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و سازمان محیط زیست باید نظارت کافی بر این امر داشته باشند.
ابتکار گفت: برای بحث پارازیت ها و امواجی که در ماهواره اختلال ایجاد می کنند نیز کارگروهی در وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات تشکیل شده که اعضای آن در حال بررسی موضوع هستند اما هنوز به نتیجه قطعی در این زمینه نرسیده اند.
معاون رییس جمهوری تاکید کرد: تمام امواج از هر منبعی که منتشر می شود باید تحت ضوابط استاندارد و نظارت دقیق قرار گیرد.
ابتکار گفت: دستگاههای نظارتی وظیفه دارند این موضوع را به دقت بررسی و نتیجه آن را به مردم اعلام کنند و این بررسی ها همچنان ادامه دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: این سازمان تاکید دارد هر فعالیت توسعه ای باید با نظارت دقیق صورت گیرد
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)