اسماعیل شهبازی استاد دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)اظهار کرد: جلوگیری از تغییر کاربری فضای سبز طبیعی داخل بافت و محدوده مصوب شهرهای بزرگ از جمله تهران، فوریترین اقدامی است که شهرداریها باید برای کاهش آلودگی هوا انجام دهند.
وی افزود: قطعات اراضی زراعی، باغ و باغچه و فضای سبز طبیعی درون محدودهی مصوب شهرهای بزرگ روز به روز در حال نابودی است.
این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه عوامل تولیدکننده اکسیژن در درون حیاط خانهها روز به روز در حال کاهش است، گفت: در حال حاضر، وجود خودروهای زیاد در تهران به بهانهای برای مسوولان شهری در توجیه آلودگی هوا تبدیل شده است. حال آنکه عمده دلیل آلودگی هوا تبدیل باغات و فضاهای سبز خانههای قدیمی به آسمانخراش است.
شهبازی ادامه داد: شهرداری تهران با ایجاد فضای سبز و کاشت گل و بوته در کنار اتوبانها، میخواهد تصویری سبز از شهر را به نمایش بگذارد؛ در حالی که کاشت این گیاهان در تولید اکسیژن کمتر تاثیری دارد و نمیتواند جای چنار و سایر درختان همیشه سبز و سیاه ریشه را بگیرد.
وی با بیان اینکه مصرف گاز در خودروها را جانشین بنزین کردند ولی باز هم نتیجه ای حاصل نشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از باغات شهر تهران از شمیرانات گرفته تا جنوب و شرق و غرب از دست رفتهاند.
این کارشناس کشاورزی با طرح این سوال که چرا شهرداری به راحتی اجازه میدهد باغها تبدیل به ساختمانهای سرسامآور شوند؟ گفت: حفظ باغات موجود اگر باغی باقی مانده باشد! باید مورد توجه جدی مسوولان شهری قرار گیرد.
شهبازی اظهار کرد: شهرداری میتواند با اجاره باغها از شهروندان با اجاره بهای قابل توجه و قابل رقابت، آنها را حفظ و مردم را به ایجاد باغچه تشویق و ترغیب کند.
وی ایجاد نهضتی برای حفظ فضای سبز در شهرهای بزرگ را ضروری دانست.
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)