دکتر قاسمعلی عمرانی در گفتوگو با خبرنگار«محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، افزود: مساله بازیافت مهمترین رکن در مدیریت پسماند است که بخشی از آن به فرهنگسازی و مشارکت مردمی و بخشی از آن به برنامههای اجرایی دولتی باز میگردد.
وی ادامه داد: اکنون درمیان مردم فرهنگ بازیافت به خوبی جای گرفته است؛ اما از نظر برنامههای اجرایی که اصولا شهرداریها متضمن آن هستند ضعف وجود دارد و اگر زمانی از مسئلهای زیاد صحبت کنیم اما به آن عمل نشود به مرور در میان مردم نیز نتیجه عکس خواهد داشت.
این فعال محیط زیست افزود: زمانی که در مدیریت زبالهها، بازیافت را مدنظر قرار ندهیم میزان زبالههایی که باید دفع بهداشتی شوند افزایش می یابد. به عبارتی با بازیافت میتوانیم از تخریب محیط زیست و بسیاری از بیماریها نجات پیدا کنیم.
این استاد دانشگاه درباره نحوه بازیافت تاکید کرد: بازیافت زباله تنها باید از طریق افراد مسوول و شرکتهای پیمانکار انجام شود و اینکه مواد بازیافتی به صورت آلوده تحویل مردم داده شود از نطر علمی کاملا مردود است.
عمرانی اضافه کرد: همچنین در دفع بهداشتی زبالهها باید در نظر داشته باشیم که این زبالهها به صورت کاملا مهندسی شده دفن شوند نه اینکه در کنار ساحل و یا جایی که آب عبور میکند تلمبار شوند چرا که این کار در نهایت منجر به آلوده شدن آبهای زیرزمینی خواهد شد.
وی ادامه داد: مسئله مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد جدا کردن مواد زائد خطرناک خانگی، بیمارستانی و صنعتی هنگام بازیافت است که در ایران خیلی روی آن کار نشده است. بنابراین باید اولویت اول شهرداریها جداسازی این مواد خطرناک مانند قرص، آمپول، گریس، پسماند ماژیکها و زبالههای عفونی بیمارستانی باشد.
این فعال محیط زیست، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که برای بالا رفتن استاندارد و بازیافت در ایران باید مورد نظر قرار گیرد تداوم مدیریتهاست، چرا که مدیران با تغییر مدیریتها طرحهای قبلی نیمه کاره را رها خواهند شد.
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا )