برف روی مدیریت بحران هم نشست

به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بارش برف در استان گیلان و نیمه غربی استان مازندران بار دیگر به سنگ محکی برای ارزیابی آمادگی نیروهای امدادی و مدیریت بحران در کشور بدل شد تا همچنان با گذشت سه شب از آغاز بارش‌ها ، ساکنان بیشتر این مناطق بدون برق ، آب و در برخی نقاط گاز روز خود را شب کنند و امدادرسانی موکول به باز شدن راه و بند آمدن برف و کولاک و ... می‌شود.

همزمان با آغاز بارش‌ برف از غروب روز جمعه در استا‌ن‌های شمالی کشور آژیر هشداری نیز در کشور نواخته شد تا ثابت کند تنها هنگام وقوع زلزله نیست که "بحران مدیریت" دامن مدیریت بحران در کشور را می گیرد، بلکه در حوادث قابل پیش‌بینی نظیر بارش برف نیز مسئولان منتظرند تا علاج پس از واقعه انجام دهند و این جمله تکراری را بگویند که :" شدت بارش بیش از انتظار بود".

حسن قدمی- رییس سازمان مدیریت بحران کشور درباره انتقادات مطرح شده مبنی بر بی‌توجهی به هشدارها و پیش‌بینی‌های اولیه از وقوع این حادثه می‌گوید: در این خصوص آمادگی داشته و در آماده‌باش بودیم و حتی اخطاریه‌هایی نیز صادر کردیم که نخستین اخطاریه در تاریخ هشت بهمن ماه ارسال شد اما فکر نمی‌کردیم که حجم بارش‌ها تا این حد بالا باشد.

وی درباره مساله کمبود تجهیزات و ماشین آلات در منطقه برای بازگشایی معابر نیز گفت: در این زمینه مشکلاتی وجود دارد اما وقتی با چنین حادثه‌ای مواجه می‌شویم قطعا امکانات کفاف نمی‌دهد.

هواشناسی نگفته بود بناست دو متر برف بیاید!

مشابه این اظهارات را هاشمی، فرماندار تنکابن نیز به زبان آورده و با بیان اینکه هواشناسی تنها بارش برف و باران را پیش‌بینی کرده و نگفته بود بناست دو متر برف بیاید، چرا که این موضوع اصلا قابل پیش‌بینی نبود، گفته است:‌ بارش و شدت برف به حدی بود که با مقدورات و امکانات شهرستانی تطبیق نداشت.

وی همچنین بارش برف در استان مازندران طی 50 سال اخیر را بی‌سابقه ارزیابی کرد و افزود: بارش برف از غروب روز جمعه شروع شده و در روزهای شنبه و یکشنبه بر شدت آن افزوده شده است، به طوری که این بارش در 50 سال اخیر بی‌سابقه بوده و ارتفاع آن تا دو متر نیز رسیده است و سبب شد تا ما در برقراری خدماتی نظیر برق،‌ آب و ... با اختلالاتی مواجه شویم چراکه شبکه‌ها جوابگوی این حجم بارش نیستند و سنگینی برف سبب پارگی و اتصال سیم‌های برق شده است.

بلاتکلیفی شرکت‌کنندگان در آزمون کارشناسی ارشد روز چهارشنبه نیز موضوع دیگریست که به نظر می‌رسد با توجه به شرایط موجود باید تجدید نظری در محل یا نحوه برگزاری آن در استان‌های گیلان و مازندران انجام شود چراکه جمعی از داوطلبان این آزمون که حوزه‌های امتحانی‌ آنها در استان‌های گیلان و مازندران است نیز از مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش خواستند که با اتخاذ تدابیری لازم فرصت شرکت در آزمون ارشد برایشان فراهم شود.

یکی از این داوطلبان که در تهران به سر می‌برد و حوزه امتحانی‌اش استان گیلان است، در تماسی با ایسنا گفت: حدود 9 ماه است که خود را برای آزمون کارشناسی ارشد آماده می‌کنم اما در حال حاضر نگرانم که با ادامه برف و کولاک و انسداد راه‌ها، نتوانم به حوزه امتحانی خود بروم و در آزمون شرکت کنم.

این دانشجو با انتقاد از عدم پاسخگویی مسئولان سنجش و استانداری در این باره، از وزارت علوم خواست که فکری برای این دسته از داوطلبان بکند.

داوطلب دیگری از صومعه‌سرا با اشاره به شرایط بحرانی این شهرستان به دلیل بارش بی‌سابقه برف از مسئولان آموزش عالی خواست که آزمون ارشد این استان‌ را به تاریخ دیگری موکول کند.

وی گفت: انصاف نیست که به دلیل مشکلات ناشی از برف و کولاک، شانس آزمون از ما گرفته شود چون اگر امسال در آزمون قبول نشوم باید به سربازی بروم.

دانشجوی دیگری گفت: داوطلبان بسیاری در روستاهای این استان زندگی می‌کنند که به دلیل مشکلات موجود، شرایط حضور در جلسه آزمون را ندارنند.

نگرانی داوطلبان حوزه‌های امتحانی آزمون کارشناسی ارشد گرفتار برف در حالی مطرح می‌شود که رییس سازمان سنجش در نشست خبری امروز دوشنبه ضمن اعلام افزایش شمار حوزه های امتحانی از اعزام نماندگان سازمان جهت گفت‌وگو با مسئولان استانداری و فرمانداری استان‌های گرفتار برف و کولاک خبر داد و تصمیم‌گیری را به نوعی منوط به نتیجه مذاکرات و شرایط جوی منطقه تا روز برگزاری آزمون خواند.

در همین حال مظفری – مسئول روابط عمومی استانداری مازندران درباره آخرین وضعیت رسیدگی به این استانها با بیان اینکه « این استان مشکل قطعی گاز نداشته و تنها با افت فشار روبرو بوده است» گفت: از روز گذشته در مناطق برف‌زده مستقر شدیم و به همراه استاندار، مدیرکل بحران، فرماندار و ... از شهرستان‌های نور،‌ محمودآباد و ... شروع به بازدید کردیم و جلسات مدیریت بحران نیز در این مناطق برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به تشکیل جلسه دیگر مدیریت بحران افزود: فضا برای دریافت کمک از دیگر مناطق نیز فراهم شده و هماهنگی‌هایی نیز در این خصوص انجام شده است.

برف‌ بام‌ها را پارو کنید

مسؤل روابط عمومی استانداری مازندران با بیان اینکه نگرانی ما بابت‌ برف‌هایی است که روی بام مناطق برف‌زده نشسته است، افزود: به منظور پیشگیری از ریزش سقف خانه‌ها، توصیه ما این است که حتما مردم نسبت به پارو کردن برف از پشت‌بام‌های خود اقدام کنند.

علت قطعی برق در مازندران

افضلی – مدیرعامل شرکت منطقه‌ای برق مازندران و گلستان نیز درباره قطعی برق در غرب استان مازندران به خبرنگار «حوادث» ایسنا، گفت: این حجم از برف در هر کشوری ایجاد مشکل می‌کند و با توجه به اینکه دمای هوا نیز به زیر صفر رفته است، یخ‌زدگی خطوط و وزن برف، سبب پارگی سیم‌ها می‌شود. همچنین گاه بارش برف باعث ایجاد نوسان و اتصال بین دو سیم می‌شود.

وی با بیان اینکه در این شرایط برق را قطع کردیم، گفت: حدود 15 اکیپ از استان و استان‌های گیلان، گلستان، سمنان و تهران به محل اعزام شده و به طور متوسط هر اکیپ پنج برج را در هر ساعت ساماندهی می‌کند.

افضلی با بیان اینکه بارش برف همچنان در محل ادامه دارد، افزود: ایستگاه‌های شهرها برق دارد اما این برق به شبکه توزیع و خانگی منتقل نشده و نمی‌توان اعلام کرد که چه زمانی برق وصل می‌شود، چرا که بارش برف متوقف نشده است.

مدیرعامل شرکت منطقه‌ای برق مازندران و گلستان افزود: با این وجود عوامل شرکت برق و اکیپ‌های حاضر در حال انجام اقدامات خود برای وصل مجدد برق بین مردم هستند.

حسن قدمی ،رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ضمن ارائه توضیحاتی از اقدامات مدیریت بحران به ایسنا گفت: تا به حال گزارشی از کشته و مجروح شدن افراد مخابره نشده است.

وی افزود: بارش برف در بخش‌هایی از گیلان و مازندران که از تالش در گیلان آغاز شده و تا قائمشهر در مازندران رسیده ، سنگین گزارش شده و تا مسافت زیادی را نیز شامل شده است.

وی با اشاره به هماهنگی‌ها و جلسات برگزار شده در این باره افزود: همه مدیران دستگاه‌های امدادی در آماده‌باش هستند و از استان‌های معین نیز برای اعزام نیرو و کمک درخواست شده است که از استان‌های گیلان، البرز، قزوین و گلستان نسبت به انتقال تجهیزات اقدام شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه با شهرداری تهران نیز مکاتبات و هماهنگی‌هایی شده است، گفت: با توجه به قطعی برق، آب و گاز در منطقه متاسفانه مشکلاتی برای ساکنان پیش آمده بود که به دنبال رفع آن هستیم.

قدمی با بیان اینکه امیدواریم مشکلات به وجود آمده به سرعت مرتفع شود، خاطرنشان کرد: تعدادی از نانوایی‌ها در شهرهای مختلف غیرفعال شده بودند که با ارسال ژنراتور از مرکز استان کار پخت و پز نان در این نانوایی‌ها آغاز شد.

وی با بیان اینکه عمده محورهای اصلی بازگشایی شده و محور رامسر به تنکابن نیز بازگشایی خواهد شد، افزود: البته راه‌ها پر از برف است چرا که بارش برف همچنان ادامه دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از شهروندان خواست تا حد امکان از انجام سفرها غیرضروری در این مناطق خودداری کنند.

سکونت یک میلیون و 200 هزار تن در منطقه

قدمی درباره جمعیت تحت اثر از این حادثه نیز به ایسنا، گفت: طبق گزارش استانداری در کل منطقه حدود یک میلیون و 200 هزار تن سکونت دارند.

وی در عین حال افزود: البته نباید از خیر و برکت این نزولات نیز غافل شویم چرا که با توجه به وضعیت خشکسالی که در منطقه وجود داشت این یک اتفاق مثبت است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره برخی انتقادات مبنی بر بی‌توجهی به هشدارها و پیش‌بینی‌های اولیه از وقوع این حادثه افزود: در این خصوص آمادگی داشته و در آماده‌باش بودیم و اخطاریه‌هایی نیز صادر کردیم که نخستین اخطاریه در تاریخ هشت بهمن ماه ارسال شد اما فکر نمی‌کردیم که حجم بارش‌ها تا این حد بالا باشد.

وی درباره مساله کمبود تجهیزات و ماشین آلات در منطقه برای بازگشایی معابر نیز گفت: در این زمینه مشکل وجود دارد اما وقتی با چنین حادثه‌ای مواجه می‌شویم قطعا امکانات کفاف نمی‌دهد.

اعلام زمان وصل مجدد برق، آب و گاز

قدمی از وصل جریان برق، آب و گاز این مناطق تا فردا خبر داد و گفت: برابر گزارش‌هایی که به دست من رسیده و قول‌هایی که داده شده مشکل قطعی برق، آب و گاز تا فردا در عمده نقاط این مناطق مرتفع خواهد شد.

حسین درخشان، سخنگوی سازمان امداد و نجات نیز از امدادرسانی با پای پیاده در استان‌های گیلان و مازندران خبر داد و در تشریح آخرین جزئیات امدادرسانی به مردم دو منطقه گیلان ومازندران که در شرایط نامساعدی در محاصره برف محبوس شده‌اند به ایسنا گفت: با توجه به شدت بارش برف و کولاک در مسیرهای منتهی به دو استان گیلان و مازندران، تلاش عوامل راهداری برای باز کردن مسیر همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه ارتفاع برف در برخی مناطق این دو استان به یک متر و 80 سانتیمتر می‌رسد، گفت: به دلیل بافت محلی و پراکندگی خانه باغ‌های مناطق روستایی، امدادرسانی به کندی در حال انجام است.

سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه امدادگران تلاش خود را برای امدادرسانی به محبوس‌شدگان انجام می‌دهند، گفت: در حال حاضر استان‌های همجوار همچون سمنان، قزوین، البرز و ... در حال وارد شدن به دو استان گیلان و مازندران هستند. اما به علت بارش شدید برف، مسیرها مجددا مسدود می‌شود و تلاش برای رسیدن به این مناطق ادامه دارد.

به گفته درخشان، در حال حاضر هماهنگی‌ها برای وارد شدن محموله نان از سمنان به دو استان گیلان و مازندران ادامه دارد.

وی افزود: امدادگران مستقر در دو استان گیلان و مازندران با پای پیاده و با کوله‌پشتی خود را به مردم محبوس شده می‌رسانند و نسبت به امدادرسانی به آنها اقدام می‌کنند و این در حالی است که به دلیل بارش شدید برف و عدم دید کافی، امکان استفاده از بالگرد در این مناطق وجود ندارد.

اظهارات اعضای شورای شهر درباره برف شمال کشور

نرگس کمالی - نماینده شورای شهر سوادکوه از شهرستان‌های استان مازندران درباره آخرین وضعیت این مناطق گفت: بیشتر مشکلات مربوط به غرب استان از جمله رامسر و تنکابن است، به طوری که در 48 ساعت گذشته در رامسر آب و برق قطع شده و فشار گاز به شدت افت پیدا کرده است.

وی گفت: با تعطیلی کارخانجات منطقه قطعی گاز مهار شده و در حال حاضر با امدادرسانی هلال احمر و ستاد مدیریت بحران استان و همچنین شهرداری و شورای شهر، این شهرها از حالت بحران خارج شده‌اند اما هنوز مشکل زیاید وجود دارد.

نماینده شورای شهر سوادکوه همچنین از ریزش سقف حدود 40 الی 50 منزل مسکونی در این مناطق خبر داد و گفت: سنگینی برف در سقف منازل منجر به این ریزش شده اما تلفات جانی نداشته است.

وی با بیان اینکه شهرستان‌های همجوار از طریق اعزام نیروهای انسانی مشغول امدادرسانی هستند، گفت: از طریق توزیع آب معدنی در بین منازل مناطق دچار بحران تا حدودی مشکلات برطرف شده و با پخت نان در برخی از مناطق نیز وضعیت حالت ‌آرام‌تری به خود گرفته است.

به گفته کمالی بیشترین مشکلات مربوط به شهرستان رامسر و محلات و روستاهای همجوار این شهرستان است.

مازیار دارایی - نماینده شورای شهر شهرستان فومن استان گیلان نیز در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت شهرستان فومن در جریان بارش بی سابقه برف نیز گفت: با کمک بخش خصوصی و دولتی و همچنین کمک‌هایی که صورت گرفته در حال حاضر مشکلی وجود ندارد و هیچگونه تلفاتی در این منطقه اتفاق نیفتاده است.

وی با بیان اینکه تمام مسیرها در این شهرستان باز است، گفت: تنها شهر جدید ماکلوان با مسدودیت و تندی مسیر مواجه است که تنها با استفاده از زنجیر چرخ امکان تردد در مسیرهای فومن به ماسوله امکان‌پذیر است.

به گفته دارایی در حال حاضر هیچگونه گزارشی از قطع آب، برق و گاز گزارش نشده است اما اینکه بعد از ظهر چه اتفاقی بیفتد قابل پیش‌بینی نیست.

اهالی گرفتار در برف چه می‌گویند؟

همچنین شماری از ساکنان مناطق غرب استان مازندران و شرق گیلان در تماس با دفتر این خبرگزاری، از وضعیت کمک‌رسانی به ویژه قطعی آب و برق در برخی مناطق و برف‌روبی‌نشدن راههای عمدتا فرعی انتقاد کردند.

سعید یکی از ساکنان نشتارود در این باره به خبرنگار ایسنا، گفت: از روز شنبه برق منطقه قطع شده و متاسفانه روستاهای این منطقه، فاقد سیستم گاز شهری است و پکیج‌های گرمایشی هم با برق کار می‌کنند که با قطع برق آنها هم از کار افتاده است.

وی با اشاره به مشکل کمبود آب در این مناطق، افزود: متاسفانه مسیرهای ارتباطی تا جاده اصلی بسته است و امدادرسانی نیز از سوی مسؤلان به منطقه ما انجام نشده است و در حال حاضر به وسیله یک چراغ علاء‌الدین خود را گرم می‌کنیم.

مونا یکی دیگر از ساکنان رامسر است که با انتقاد از وضعیت این شهر، گفت: متاسفانه وضعیت خوبی در شهر حاکم نیست و بارش برف بسیار زیاد است؛ به طوری که حتی شب گذشته تعدادی از رانندگان، خودروی خود را در برف رها کرده و با پای پیاده به منزل رفتند.

این شهروند همچنین گفت: مواد غذایی موجود در خانه از جمله نان ، در این چند روز بارندگی تمام شده و با توجه به اینکه امکان خروج از خانه وجود ندارد ، مردم مجبوردند بدون امکانات در خانه خود را به شکلی گرم کنند.

وی از مسئولان خواست در کنار تصمیم‌گیری‌های در جلسات، فکری برای امدادرسانی و دریافت کمکهای بیشتر و رفع مشکل مردم کنند.

در همین حال "مرضیه" یکی از مسافرانی که در شهر همجوار رامسر یعنی چابکسر که در محدوده استان گیلان قرار گرفته حضور دارد و به دلیل سنگینی برف امکان بازگشت به تهران را ندارد، گفت: در این منطقه که از توابع شهرستان رودسر محسوب می‌شود هم در برخی روستاها آب و برق نیست و لودر هم برای برف‌روبی کم است. اهالی شورای محل تلاش بسیاری کرده‌اند اما امکانات برای برف‌روبی کم است. همین‌طور شاخه‌های بسیاری از درختان شکسته و امکان ریزش سقف برخی خانه‌ها هم وجود دارد.

به گفته وی تعدادی از مسافرانی که پایان هفته به این مناطق سفر کرده بودند نیز برف‌گیر شده و در بهترین حالت در منزل اقوامی که برق و آب ندارند مانده‌اند. همچنین کمبود نان هم گزارش شده و نانوایی‌ها به دلیل نبود گاز و برق امکان فعالیت ندارند و تعطیل شده‌اند.

وی همچنین به نقل از اهالی شورای محل خواست تا کمک‌های بیشتری از استانهای دیگر به شرق گیلان و غرب مازندران گسیل شود زیرا امکانات این استان‌ها پاسخگو نیست و به نظر می‌رسد شرایط بحرانی منطقه هنوز به درستی درک نشده است.

به گزارش ایسنا، برف شدید روزهای اخیر در شمال کشور گرچه کم سابقه و به گفته مسئولان این استان در 50 سال اخیر بی‌سابقه بوده است، برخلاف زلزله که خبر نمی‌کند، قابل پیش‌بینی بود و می‌شد با اتخاذ تدابیری بهتر از بروز چنین بحرانی در این مناطق پیشگیری کرد تا امروز اظهاراتی نظیر نبود گریدر برای برف‌روبی ، امدادرسانی با پای پیاده، قطع جریان برق، آب و گاز ، تعطیلی نانوایی‌ها و ... از زبان شهروندان ، مدیران و مسئولان شنیده نمی‌شد، شاید آنوقت بهتر می‌شد از بارش رحمت الهی لذت برد.

 

 

بارش شدید برف در صومعه سرا                                       
 

برف و کولاک

 

منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

 


اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseبارش برفمدیریت بحرانقطع برقآبگازمازندرانتنکابنصومعه سراوصعیت بحرانی


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9006

تعداد اعضا

13435

بازدید امروز

5946

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

4494

میهمان آنلاین

25358394

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA