زباله‌های دارویی چگونه امحا می‌شوند؟

دکتر سید مهدی پیرصالحی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره اظهار کرد: بخشی از داروها در بیمارستان به مصرف می‌رسند که زائدات و باقی‌مانده‌های تاریخ مصرف گذشته آن در چرخه امحای زباله‌های بیمارستانی قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، کارخانه‌هایی که ضایعات دارند یا دانشگاه‌هایی که تاریخ مصرف داروهایشان گذشته است، یا مشکلی پیدا کرده‌اند، از امکانات شهرداری‌ها استفاده می‌کنند. برخی کارخانه‌ها هم خودشان دستگاه زباله‌سوز دارند.

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دو یا سه مرکز خصوصی امحا نیز در کشور فعالیت دارند که کارخانه‌ها با آنها برای امحای ضایعات دارویی‌شان قرارداد می‌بندند،‌ گفت: این مراکز تحت نظر وزارت بهداشت و سازمان حفاظت از محیط زیست و نهادهای دخیل دیگر هستند و نظارت به این منظور انجام می‌شود که ایمنی از منظر حفظ محیط زیست و جلوگیری از ورود مواد تشکیل‌دهنده دارو به چرخه طبیعت صورت می‌پذیرد. در چرخه امحای ضایعات دارویی مراحل مختلفی چون خنثی‌سازی در شرایط خاصی طی می‌شود تا آلودگی ایجاد نشود.

ضایعات سه تا پنج درصدی دارو در کارخانه‌ها

پیرصالحی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از داروهای تاریخ مصرف گذشته که در کارخانه می‌مانند یا در دست مردم هستند وجود ندارد، گفت: اکثر داروهای تاریخ منقضی ما یا مربوط به داروخانه‌هاست یا در منازل مردم می‌ماند. کارخانه‌های داروسازی معمولا داروی تاریخ مصرف گذشته ندارند بلکه ضایعات تولید دارند و بین سه تا پنج درصد کل تولیدات آنها را شامل می‌شود.

 

 

منبع :  خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا )



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseزباله های داروییامحای ضایعاتبیمارستانزباله سوزکارخانه


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9148

تعداد اعضا

5177

بازدید امروز

5148

بازدید دیروز

19

متخصصین آنلاین

96

میهمان آنلاین

25813136

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA