دیابتی‌ها چگونه غذا بخورند بهتر است؟

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیابت بیماری است که در آن بدن فرد نمی‌تواند هورمون انسولین به اندازه کافی تولید کند یا اینکه از این هورمون به طور مناسب استفاده کند.

انسولین ماده‌ای است که در بدن توسط غده لوزالمعده (پانکراس) تولید و سبب می‌شود قند یا به عبارتی مهم‌ترین منبع انرژی بدن مورد استفاده قرار گیرد. وقتی شما به دیابت مبتلا هستند، قند به جای این که به سمت سلول‌های بدن شما حرکت کند، در خون شما بالا می‌رود. بالا رفتن قند در خون مشکلات زیادی برای سلامت ایجاد می‌کند.

از آنجا که خود بیماران و خانواده‌های آنها عمده‌ترین نقش را در درمان دیابت بر عهده دارند، کسب اطلاعات لازم درباره دیابت به شیوه‌های گوناگون آموزشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مبتلایان به دیابت باید یاد بگیرند که چگونه قند خون خود را کنترل کنند تا از عوارض حاد و مزمن بیماری پیشگیری کنند یا در صورت بروز این عوارض، به موقع به مراکز بهداشتی - درمانی مراجعه کنند.

چگونه می‌توان دیابت را کنترل کرد؟

شما می‌توانید با برنامه غذایی صحیح، فعالیت بدنی منظم و نگهداری وزن بدن در حد ایده‌آل، به کنترل مطلوب قند خون دست یابید.

نگهداری وزن در میزان طبیعی به کنترل چربی‌های خون و کاهش فشار خون نیز کمک می‌کند.

تعدادی از مبتلایان به دیابت برای کنترل قند خون طبق نظر پزشک به مصرف قرص‌های خوراکی پایین آورنده قند خون یا انسولین نیاز دارند.

هرچه شما می‌خورید به طور مستقیم بر قند خون‌تان تاثیر می‌گذارد. بر این اساس انتخاب غذاهای مناسب به شما کمک خواهد کرد که سطح قند خون خود را کنترل کنید.

نمی‌توان گفت که یک رژیم غذایی مخصوص دیابت وجود دارد. کارشناس تغذیه به شما کمک می‌کند که یک برنامه غذایی مخصوص به خود داشته باشید. یک برنامه غذایی که به شما می‌گوید روزانه چه نوع غذایی و چه مقدار در وعده‌های اصلی و میان وعده‌هایتان مصرف کنید.

استفاده از هرم مواد غذایی و استفاده از لیست جانشینی مواد غذایی به شما کمک می‌کند تا برای تغذیه صحیح از غذاهای متنوع و از گروه‌های مختلف غذایی استفاده کنید. زمانی که غذاهای متنوع می‌خورید ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم نیز به بدن‌تان می‌رسد. به عبارت دیگر برای تنظیم برنامه غذایی بیماران دیابتی می‌توان از لیست جانشین مواد غذایی استفاده کرد. روش استفاده از لیست جانشینی مواد غذایی اغلب برای تسریع در محاسبات مربوط به برنامه غذایی بیماران به خصوص بیماران دیابتی است.

سعی کنید هر روز از همه گروه‌های مواد غذایی نام برده شده در هرم مواد غذایی و لیست جانشینی استفاده کنید که گروه نان و غلات و مواد نشاسته‌ای، سبزی‌ها، میوه‌ها، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت و جانشین‌های آن، گروه روغن‌ها و چربی‌ها را شامل می‌شود.

در هر یک از این گروه‌های شش گانه مواد غذایی مختلفی با وزن‌های معین قرار دارند و در هر گروه ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی از نظر محتوای کربوهیدرات، پروتئین، چربی و انرژی تقریبا برابر است. بدین ترتیب مواد غذایی هر گروه می‌توانند جانشین یکدیگر شوند.

 

 

منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseدیابتکنترلرژیم غذاییفعالیت بدنیانسولین


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9033

تعداد اعضا

9057

بازدید امروز

8313

بازدید دیروز

10

متخصصین آنلاین

33

میهمان آنلاین

25398118

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA