به گزارش سرویس سلامت ایسنا، مهندس سیدرضا غلامی اظهار کرد: بازرسین بهداشت محیط سراسر کشور به منظور ارتقاء سطح سلامت جامعه به ویژه جلوگیری و کنترل بیماریهای مرتبط با آب و غذا موظفند در محلهای برگزاری مراسم اعم از هیئتها، مساجد، تکایا، حسینیهها حضور داشته و بر نحوه توزیع نذورات نظارت داشته باشند.
وی ضمن تأکید بر استفاده از آب سالم و لولهکشی جهت پخت و پز، تهیه چای و شستشوی ظروف افزود: در تهیه تذورات باید از مواد غذایی خام بستهبندی شده و مورد تائید وزارت بهداشت استفاده شود. همچنین فراوردههای گوشتی نیز باید مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور باشد.
وی با توصیه بر استفاده از نمکهای یددار تصفیه شده اضافه کرد: در تهیه نذورات از روغنهای با ترانس پایین استفاده شود. حبوبات و غلات مورد استفاده فاقد نم و رطوبت و کپکزدگی باشند و در صورت استفاده از سبزی و میوه به صورت خام، چهار مرحله سالمسازی، شامل پاک کردن، گندزدایی، انگلزدایی و شستشوی نهایی انجام شود.
معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت بر استفاده از ظروف یک بار مصرف برپایه گیاهی جهت آب آشامیدنی و بستهبندی مواد غذایی تاکید کرد و گفت: غدای پخته شده بلافاصله پس از طبخ باید مصرف شود.
مهندس غلامی در ادامه با اشاره به فصل سرما و استفاده از وسایل گرمازا در محل برگزاری مراسم مذهبی، بر ضرورت رعایت نکات ایمنی به منظور جلوگیری از گازگرفتگی و آتشسوزی تأکید کرد
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)