راه‌اندازی پاسگاه و کمربند حفاظتی در گلوگاههای اصلی جنگلهای شمال

محمد تقی عموزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: با توجه به اینکه کشاورزان و حاشیه نشینان جنگلها و اراضی ملی کشور از روشهای مختلف برای خشکاندن و در پی آن قطع و قاچاق درختان جنگلی استفاده می کنند ضرورت حفاظت بیشتر از این مناطق به شدت احساس می شود.

به گفته وی، به دلیل ضعف قوانین هنوز در بسیاری موارد تفکیک اراضی ملی از اراضی مردم با چالش مواجه است بنابراین در بسیاری از موارد مردم برای تصرف و تجاوز به اراضی ملی سعی می کنند با روشهای مختلف پوشش گیاهی این مناطق را حذف و به تدریج اراضی خود را گسترش دهند.

عموزاده کت زنی را متداولترین روش کشاورزان برای از بین بردن درختان عنوان کرد و افزود: در این روش پوست دور درخت کنده می شود و پس از مدتی به دلیل خشک شدن آوندها دیگر عملیات رشد و نمو درختان انجام نمی شود و کل آن نابود می شود.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها تصریح کرد البته روش های دیگری به عنوان مثال اسید پاشی بر تنه برای خشکاندن و قاچاق درختان در برخی مناطق مانند جنگل نور گزارش شده و با وجود اینکه مسئولان منطقه آن را تأیید نکرده اند سازمان جنگلها آن را پیگیری می کند و به همین دلیل احداث پاسگاه حفاظتی در ورودی روستای افراسیاب کلا در جنوب پارک جنگلی نور از اولویتهای نخست سازمان جنگلها است.

وی افزود: کمبرند حفاظتی انواع مختلفی دارد که کاربردی ترین نوع آن حفر کانال بین اراضی ملی و اراضی مردم است که در مناطق بحرانی تصرف و قاتچاق در جنگلهای شمال از این روش استفاده می کنیم.

عموزاده ایجاد نوار سبز با استفاده از درختان سوزنی برگ بین اراضی ملی و اراضی مردم را یکی دیگر از روشهای حفاظتی دانست که می تواند در کاهش تصرف و قاچاق درختان در سایر گلو گاهها موثر واقع شود.

معاون سازمان جنگلها اظهار داشت: پیگیری  اسید پاشی و قاچاق درختان از ضلع جنوبی پار ک جنگلی نور از طریق روستای افراسیاب کلا در دستور کار سازمان جنگلها قرار دارد و در صورت تایید آن با متخلفان به شدت برخورد می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس گزارشهای دریافتی از برخی ساکنان روستاهای اطراف جنگل نور که از جنگلهای هیرکانی و یکی از قدیمی ترین جنگلهای جهان و رویشگاه اصلی گونه سفید پلت که بومی کشورمان است در چند سال اخیر حاشه‌نشینان دست کم روزانه بیش از 5 اصله از درختان قطور این جنگل را بدون هیچ نظارتی خشکانده و قاچاق می کنند.

گفته می شود خشکاندن سریع درختان جنگلهای شمال به ویژه جنگل نور با پاشیدن اسید بر تنه آنها شیوه جدیدی است که حاشیه نشینان این جنگلها برای زمین خواری و قاچاق چوب به کار می برند. این در حالیست که مسئولان به دلیل زد و بندهای طایفه ای در این شهرستان چشم خود را بر بسیاری از این اقدامات بسته‌اند.

 

 

منبع: خبرگزاری مهر



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseکمربند حفاظتیجنگل های شمالقاچاق درختاناسید پاشیخشکاندننور


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9141

تعداد اعضا

307

بازدید امروز

12328

بازدید دیروز

18

متخصصین آنلاین

1

میهمان آنلاین

25798454

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA