نابودی یک‌پنجم فیل‌های آفریقایی در 10 سال آینده

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان کشورهای مختلف با حضور در اجلاسی که از سوی دولت «بوتسوآنا» و اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت با موضوع «تعهد در قبال فیل‌های آفریقایی» برگزار شد به بحث درباره وضعیت نگران‌کننده فیل‌های آفریقایی پرداختند.

آخرین داده‌ها از شکار غیرقانونی فیل‌ها نشان می‌دهد که در سال 2012 میلادی، 15 هزار راس فیل به طور غیرقانونی در 42 منطقه از 27 کشور آفریقایی که عضو برنامه نظارت بر شکار غیرقانونی فیل‌ها (MIKE) هستند، کشته شده‌اند. برنامه (MIKE) یکی از برنامه‌های کنوانسیون جهانی منع تجارت گونه‌های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض (CITES) است و بودجه آن از سوی اتحادیه اروپا تامین می‌شود.

«جان اسکانلون»، دبیر کل CITES گفت: مطابق برآوردها در سال 2012 میلادی 22 هزار فیل آفریقایی کشته شده و ما همچنان شاهد یک شرایط بحرانی هستیم. نرخ شکار فیل‌ها در آفریقا همچنان بسیار بالاست که در صورت ادامه این روند به زودی شاهد انقراض آنها در سطح منطقه خواهیم بود. این شرایط به ویژه در آفریقای مرکزی بحرانی‌تر است چرا که آمار شکار فیل‌ها در این منطقه دو برابر میانگین قاره آفریقا است.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت، نرخ بالای شکار فیل‌ها منعکس‌کننده داده‌های ارائه شده از سوی سیستم اطلاعاتی تجارت فیل‌ها (ETIS) در موضوع قاچاق عاج فیل است. مطابق با داده‌های منتشر شده از سوی ETIS، تجارت عاج فیل در سال 2011 میلادی طی 16 سال اخیر در بالاترین حد خود قرار داشته و به رشد غیرمنتظره خود در سال 2012 میلادی نیز ادامه داده است.

از سال 2009 میلادی به بعد شاهد تغییر مسیرهای تجارت عاج از بنادر غرب و مرکز آفریقا به سمت شرق آفریقا هستیم که در این نواحی «تانزانیا» و «کنیا» نقطه‌های اصلی خروج عاج‌های فیلم از قاره آفریقا هستند. کشورهای مالزی، ویتنام و هنگ کنگ مقصدهای اصلی محموله‌های قاچاق عاج‌ فیل هستند. همچنین بیشترین حجم این محموله‌ها به سمت چین می‌روند. تایلند نیز یکی دیگر از مقصدهای مهم به شمار می‌رود.

با این حال طی دو سال اخیر شاهد تغییر مقصد قاچاقچیان به سوی کشورهای جدیدی نظیر توگو و ساحل عاج در آفریقا و اندونزی، اسپانیا، ترکیه و امارات متحده عربی هستیم. فیل‌های آفریقایی در حال حاضر در فهرست قرمز گونه‌های در معرض خطر IUCN در گروه گونه‌های آسیب‌پذیر قرار دارند.

 

 

منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseفیل های آفریقایینابودیعاجقاچاق10 سال آیندهMIKEشکار غیر قانونیCITESاندونزی


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9008

تعداد اعضا

6148

بازدید امروز

20678

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

8678

میهمان آنلاین

25371785

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA