به گزارش خبرنگار«محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، معصومه ابتکار در اولین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر تهران، اظهار کرد: این جلسه برای ایجاد یک اراده ملی برای حل معضل آلودگی هوای شهر تهران برگزار شده است و امیدواریم بتوانیم با یک پشتوانه قوی و با حضور همه دستگاههای مرتبط با آلودگی هوا این معضل جدی پایتخت را که اکنون در بسیاری از شهرهای دیگر هم وجود دارد حل کنیم.
وی ادامه داد: آلودگی هوا به عنوان یکی از معیارهای کیفیت زندگی در شهر تهران در این جلسه به صورت جدی دنبال میشود؛ اما آثار آن برای کل کشور بوده و دستاوردهای آن در دیگر نقاط نیز استفاده خواهد شد.
ابتکار این کارگروه را پنجمین کارگروه کاهش الودگی هوا در دوران مدیریتش خواند و افزود: اولین جلسه کارگروه کاهش الودگی هوا در استان البرز سپس در شهرهای اراک، اصفهان و اهواز برگزار شد که نتایج آن در گزارش 100 روزه دولت تدبیر و امید ارائه خواهد شد.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: موضوع محیط زیست برای دکتر روحانی و دولت تدبیر و امید از اولویت زیادی برخوردار بوده و در عهد و پیمانی که اعضای دولت در مجلس بستند این محور بسیار پررنگ دیده شده است که نشان میدهد برنامه کاهش آلودگی هوا یک پشتوانه عالی دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از نظر آلودگی هوا در رده بندیهای جهانی وضعیت خوبی نداریم، افزود: اهواز رتبه آلوده ترین شهر جهان را مطابق با طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی کسب کرده و اکنون معضلات جدیدی مانند ریزگردها به مسئله آلودگی هوای کلان شهرها افزوده شده است که به نظر میرسد با یک پدیده در حال تغییر مواجه شدهایم و نیازمند تجدید قوا و بازنگری برنامههای پیشین هستیم.
ابتکار با بیان اینکه مسئولیت دبیری این کارگروه با مدیر کل محیط زیست استان تهران است، افزود: با رویکردی که دولت نسبت به این موضوع دارد و توجه به آثار و تبعات بهداشتی اجتماعی و اقتصادی آلودگی هوا تمام دستگاهها مانند شهرداری باید بتوانند در چارچوب برنامه جامع کاهش آلودگی هوا ایفای نقش کنند تا شتابی که باید برای حرکت در حل این موضوع داشته باشیم ایجاد شود.
دستگاهها مسئولیت کاهش آلودگی هوا را به گردن یکدیگر نیاندازند
وی تصریح کرد: اگر همه دستگاهها مسئولیت کاهش آلودگی هوا را به گردن یکدیگر بیاندازند در اجرای برنامهها با تاخیر جدی مواجه میشویم و کاری از پیش نخواهیم برد.
ابتکاربا بیان اینکه ریزگردها در کشور ما در اکثر مواقع منشا بین المللی دارند، افزود: طی یک ماه اخیر ریزگردها در چند نوبت منشا داخل استانی داشته و متاثر از مدیریت نادرست سرزمین است.
هفته آینده موضوع ریزگردها با حضور رییس جمهور بررسی میشود
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در سطح بین المللی نیز سازمان حفاظت محیط زیست با دستگاههای مسئول موضوع کنترل کانونهای منشا ریزگرد را دنبال خواهد کرد و در جلسه شورای عالی محیط زیست که هفته آینده با حضور رییس جمهور تشکیل خواهد شد موضوع ریزگردها را به صورت جدی دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه باید برای حل معضل ریزگردها نگاه کارشناسی و علمی داشته باشیم، افزود: باید از اقدامات نمایشی و تبلیغاتی پرهیز کنیم چرا که مردم نتیجه واقعی میخواهند.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: همه میدانند که معضل آلودگی هوا به صورت تدریجی بهبود پیدا کرده و نمیتوان یک شبه به نتیجه دست یافت و تنها کاری که میتوانیم در مواقع اضطراری انجام دهیم تعطیل کردن کارخانهها و معادن اطراف شهرهاست.
وی با بیان اینکه با مسئول برنامه توسعه ملل متحد ساز و کار منطقهای، برای مقابله با بیابان زایی و کنترل ریزگردها هماهنگیهایی انجام دادهایم، افزود: در هر صورت باید در داخل کشور نیز با تامین حق آبه تالابها و کنترل معادن در اطراف شهرها از تولید ریزگرد در داخل کشور نیز جلوگیری کنیم.
ابتکار در خاتمه با بیان اینکه تمام مصوبات این کارگروه جنبه ملی پیدا میکند، افزود: گسترش حمل و نقل عمومی و توسعه مترو یکی از راهکارهایی است که میتواند در کاهش آلودگی کلان شهرها بسیار موثر باشد.
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)