به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در یک مطالعه آماری جدید پیشبینی شده که کاهش گازهای گلخانهای میتواند تا سال 2100 میلادی هر سال از سه میلیون مورد مرگ و میر زودرس در انسانها پیشگیری کند.
تولید بیشتر گازهای گلخانهای هماکنون به عنوان عامل تشدیدکننده گرمای جهانی شناخته شده است. گازهای گلخانهای به ویژه دیاکسید کربن با به دام انداختن گرما در داخل جو به گرم شدن هر چه بیشتر زمین میانجامد و به گفته بسیاری از کارشناسان، فعالیتهای انسانی یکی از دلایل مهم افزایش تولید گاز دیاکسید کربن و تشدید پدیده گرمایش جهانی است.
در مطالعات پیشین عمدتا بر راهکاری برای کاهش حجم گازهای گلخانهای و تاثیر آن بر بهبود کیفیت هوا پرداخته شده هرچند در بیشتر این مطالعات به مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا به عنوان تاثیری داخلی و بومی اشاره شده اما اغلب در مورد گسترش تاثیر آلایندهها در بیرون از مرزهای ملی، اثرات بلندمدت حاصل آن بر جمعیت جهان و یا تاثیر غیرمستقیم تغییرات جوی بر کیفیت هوا بررسیهای تحلیلی صورت نگرفته است.
«جیسون وست» از کارشناسان دانشگاه کارولینای شمالی در این رابطه گفت: در این بررسیها دریافتیم که کاهش حجم گازهای گلخانهای میتواند تا سال 2030 میلادی سالانه از مرگ زودرس 300 تا 700 هزار نفر بکاهد که دو سوم آن در چین اتفاق خواهد افتاد.
وست همچنین اظهار داشت: در مطالعات خود به این نکته رسیدیم که کاهش گازهای گلخانهای به کاهش قابل توجه آلایندههای هوا در مقیاسی گسترده میانجامد و بنابراین تاثیر چشمگیر بر بقای موجودات زنده دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، به گفته وست، تغییرات جوی مشکل مهمی است که کنترل آن نیازمند اقدامات وسیع و چندجانبه است و مطالعات انجام شده حاکی از آن است که کاهش گازهای گلخانهای علاوه بر کاهش سرعت تغییرات جوی، فوائد جزئیتر اما در عین حال مهمتری میتواند برای زمینیها داشته باشد.
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)