شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

منظر حقوقی سقوط از نردبان

  • سوال:

مالک یک باب مغازه نانوایی لواشی هستم که طی اجارهنامهای بمدت یکسال آن را به مستاجر واگذار کردهام، مغازه جهت پخت نان وانبار کردن کیسههای آرد جایگاه دارد و در قسمتی از ضلع شمالی مغازه در طبقه همکف سرویس بهداشتی کارگران احداث شده که در قسمت فوقانی آن اطاقی جهت استراحت و خوابگاه کارگران در نظر گرفته شده و جهت رفت و آمد به اطاق استراحت مذکور از نردبان فلزی استفاده میگردد. یکی از کارگران پس از استراحت در اطاق مذکور قصد پایین آمدن وعزیمت به طبقه همکف مغازه را داشته که از نردبان سقوط کرده است. آیا بنده هم مقصرم و چرا؟

 

  • پاسخ:

با سلام، عرض ادب و احترام، لطفا موارد ذیل را مورد توجه قرار دهید:

الف) تعیین میزان تقصیر مسؤلین حادثه با مقام محترم قضایی است.

ب) کار کارشناس حوادث این است که پس از مطالعه پرونده حادثه، مذاکره با شهود حادثه و اصحاب پرونده، بررسی فنی و میدانی محل بروز حادثه مشخص کند: ترک یا ارتکاب چه فعل یا افعالی در تکوین و شکلگیری حادثه موثر بوده است ؟ و نهایتا میزان تاثیر هر یک از عوامل موثر در بروز حادثه را از (ترک یا ارتکاب) افعال مذکور تعیین و به مقام قضایی پیشنهاد نماید. اما از انجایی که این اقدامات کیفی تابع هیچ فرمول محاسباتی نبوده و به سطح آگاهی، تحصیلات، تجربه و تخصص کارشناسان بستگی دارد لذا معمولا کارشناسان محترم نظرات متفاوتی در مورد یک حادثه ارائه میدهند.

ج) پاسخ به حضرتعالی بدون رعایت موارد مطرح شده در بند ب امکانپذیر نیست. اما توجه شما را به بعضی از مواد حقوقی این حادثه جلب میکنم:

 

بعضی جنبههای حقوقی مرتبط با سوال شما: 

آئین نامه مقررات حفاظتی کارگاهها میگوید:

در مواردی که امکان تکیه دادن واستقرار نردبان با شیب مناسب وایمن وجود نداشته باشد باید برای جلوگیری از حرکت نردبان تکیهگاه یا پایه آن به طور محکم بسته یا مهار شود، همچنین مطابق قانون کار جمهوری اسلامی ایران مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرما یا مسئولین واحدهای موضوع ذکر شده در ماده (۱۸۵) این قانون خواهد بود و هر گاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد، حادثهای رخ دهد، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازاتهای مندرج در قانون کار، مسئول است و کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده (۸۵) این قانون مکلفند بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تامین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوقالذکر را به آنان بیاموزند و در خصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند.

افراد مذکور نیز ملزم به استفاده و نگهداری از وسایل حفاظتی و بهداشتی فردی و اجرای دستورالعملهای مربوط کارگاه میباشند. با توجه به اینکه فرمودید نانوایی را اجاره داده و هیچ نوع ارتباط کاری با آن ندارید به نظر میرسد مستاجر شما که کارفرمای حادثه دیده میباشد و همچنین شخص حادثه دیده در بروز حادثه موثر بودهاند البته با توجه به اینکه احتمالا شما بانی ایجاد اتاقک استراحت و مسیر دسترسی به آن بودهاید و با عنایت به موارد توافق شده در اجاره نامه، لازم است برای سوالات کارشناس پرونده پاسخهای قانعکنندهای ارایه دهید، چرا که مطابق قانون مسولیت مدنی هر کس بدون مجوز قانونی عمدا یا سهوا.... موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود خواهد بود.

 

احمد علی شکیبازاده

کارشناس رسمی دادگستری در رشته حوادث ناشی از کار

مشاور حفاظت فنی و خدمات ایمنی وزارت کار در رشته آموزش



مقالات ایمنیمقالات HSEجنبه حقوقی حوادثپرسش و پاسخمنظر حقوقی حوادثتعیین میزان تقصیر مسؤلین حادثهمسئولیت حقوقی حوادثمنظر حقوقی سقوط کارگر از نردبان

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9004

تعداد اعضا

3761

بازدید امروز

5946

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

461

میهمان آنلاین

25348720

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA