شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

کمیته ایمنی و حفاظت فنی

در محیط­های صنعتی با وجود ماشین آلات و ابزار فراوان ، غالبا ًکارگران در معرض مخاطرات مختلف قرار دارند. با توسعه تکنولوژی و افزایش کاربرد ماشین در امر تولید نیز احتمال مخاطرات و حوادث در این گونه محیط­ها زیاد تر می­شود. سوانح در کارخانجات ممکن است باعث نقص عضو یا فوت افراد شود که به سهولت و سرعت قابل جبران نیست و برای سازمان فقدان یک متخصص که سال­ها برای تربیت او سرمایه و وقت مصرف شده است، زیان سنگینی به شمار می­آید.

در سازمان­های تولیدی که اصول و موازین ایمنی و حفاظت فنی مراعات نمی­شود، روحیه کارکنان نیز ضعیف و متزلزل است و کمتر امکان دارد کارگر خوب و طراز اول در خدمت چنین سازمان­هایی مشغول به کار باشد. بنابراین اجرای تدابیر و برنامه­هایی به منظور ایمنی و حفاظت فنی کارکنان، در درجه اول اهمیت، در راستای تأمین و نگه­داری نیروی انسانی، قرار دارد. در عین حال، صرف هزینه و تخصیص اعتبار در برنامه‌های سازمان، به منظور ابداع تدابیر و استقرار وسایل جهت جلوگیری از حوادث، در مقابل منافع حاصل از آن، اندک و ناچیز به شمار می‌رود.

ايمني علمي است كه در پيشگيري از بروز حوادث در محيط كار به ياري انسان مي شتابد و همواره در راستاي حفاظت و حراست از نيروي كار و سرمايه گام بر مي دارد. ايمني امروزه در جهان به خصوص در كشورهاي صنعتي جاي پاي واقعي خود را پيدا كرده است و به عنوان امري ضروري ايفاي نقش مي نمايد. مزاياي رعايت ايمني شامل؛ افزايش روحيه، كاهش فشار كار، كاهش حوادث، كاهش صدمات وارده، افزايش سطح رفاه و سلامتي، ارتقاء كيفيت محصول و بهره وري، كاهش مخارج درماني و افزايش كارآيي مي باشد.

اصولاً ایمنی، حفاظت فنی و بهداشت صنعتی رشته وسیع و گسترده­ای است که به مجموعه تدابیر، اصول و مقرراتی گفته می­شود که با به کار گرفتن آن­ها بتوان نیروی انسانی و سرمایه را در مقابل خطرات مختلف و محتمل در محیط­های صنعتی به نحو مؤثری حفظ و حراست کرد و یک محیط کاری بی­خطر و سالم جهت افزایش کارایی کارکنان به وجود آورد.

براي داشتن محيط ايمن توجه به موارد زير توصيه مي شود:

كميتة ايمني و حفاظت فني

آموزش ايمني

پوسترها، دستورالعمل ها و علائم ايمني

تجهيزات حفاظت فردي

 

كميتة ايمني و حفاظت فني

وظايف كميته حفاظت فني كارگاه ها به قرار زير است:

  1.  بازرسي دقيق و مستمر از كليه قسمت هاي كارگاه و ارائه پيشنهاد در جهت سالم سازي محيط و جلوگيري از وقوع حوادث و خطرات احتمالي.
  2. تعيين خط مشي حفاظتي كارگاه
  3. تنظيم و آشنا ساختن كارگران به رعايت مقررات و دستورات حفاظتي و ايجاد علاقه و روح همكاري در امر حفاظت و بهداشت كار
  4. تشريك مساعي با بازرسان كار در اجراي دقيق و كامل آئين نامه هاي دستور ات مربوط به حفاظت و بهداشت كار.
  5. تهيه آمار حوادث كار و تجزيه و تحليل آنها و اتخاذ تدابير لازم به منظور جلوگيري از وقوع نظاير آنها.
  6. تهيه دستورالعمل هاي لازم براي كار مطمئن و سالم با دستگا هها و ماشين هاي مربوط.
  7. تشويق كارگران و كساني كه در امر حفاظت، علاقه و جديت به خرج مي دهند و توبيخ افرادي كه در اين مورد قصور و سهل انگاري مي كنند.
  8. تهيه نظامات داخلي حفاظتي و بهداشتي كارگاه و نظارت در اجراي آن.


کمیته ایمنیحفاظت فنیماشین آلاتHSEایمنیایمتامنبهداشتبهداشتیحفاظتکارگرمحیط کارمحیطزیست محیطیبازرسیخطرحوادثحفاظت و بهداشت كارکارگاه

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9017

تعداد اعضا

2575

بازدید امروز

15111

بازدید دیروز

10

متخصصین آنلاین

3

میهمان آنلاین

25383323

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA