اولین همایش ملی سواد سلامت
17 تا 19 فروردين ماه 1395
برگزارکننده : دانشگاه علوم پزشکی مشهد (شورای امور انوان دانشگاه )
مشاهده وب سایت
cong-healthliteracy.mums.ac.ir
معرفی همایش :
سلامت مردم يک اولویت ملی می باشد. دسترسي مردم به سطح قابل قبول سلامت، مستلزم برنامه ريزی دقيق مبتني بر شواهد و مستندات كافی است.
امروزه همگان به ضرورت مقدم بودن پيشگيرى نسبت به درمان اذعان دارند، زيرا بروز بیماری علاوه بر رنج ناشی از بیماری، هزینه زیادی را نیز در پی خواهد داشت. حتی گاهی اتفاق مى افتد که درمان مؤثر واقع نمى شود و جان انسان به راحتى از بين مى رود، و يا در صورت زنده ماندن عوارضى با آثار سوء، و کم و بيش دائمى به فرد تحمیل می گردد.
تحقيقات انجام يافته در ايران در زمینه سوادسلامت نشان مي دهند كه پایین بودن سطح سواد سلامت با افزایش آسيبهاي فيزيولوژيكي و عوارض ناشي از بیماریها و مرگ و مير همراه می باشد. بنابر این توجه به نقش سواد سلامت در جامعه به منظور اطلاع از وضعيت سلامت و تصمیم گیری به موقع و موثر و شناخت عوامل مؤثر مي تواند مبناي برنامه ريزيها و سياستگذاريهاي مناسب در جهت اصلاح وضعيت قرار گيرد.
با توجه به منافع متصور از اين سرمايه گذاري است كه سازمان جهاني بهداشت، نيازهاي آموزشي را در زمينه بهداشت و سلامت، به عنوان يك اولويت مشخص كرده است
هم اکنون سواد سلامت به عنوان یک مسأله و بحث جهانی در قرن 21 معرفی شده است. سازمان جهانی بهداشت در پنجمین کنفرانس جهانی ارتقای سلامت در مکزیک، سواد سلامت را به صورت مهارتهای شناختی و اجتماعی که تعیینکننده انگیزه و قابلیت افراد در دستیابی، درک و به کارگیری اطلاعات به طریقی که منجر به حفظ و ارتقای سلامت آن ها گردد، معرفی کرده است.
سواد سلامت حاصل تشریک مساعی عوامل اجتماعی و فردی بوده و به نگرانی ها و ابعاد سواد در زمینه سلامتی می پردازد و به عنوان شاخص حیاتی و مهم در نتایج و هزینه مراقبتهای بهداشتی شناخته شده است
آموزش سلامت با هدف بالا بردن سطح سواد سلامت مردم به آنها کمک می کند تا در مورد سلامت خود، خانواده و جامعه ای که در آن زندگی می کنند، تصمیم بگیرند و رفتارهای بهداشتی را اتخاذ کنند که نتیجه این کار ارتقای سلامت جامعه می باشد. برنامه پنجم توسعه توجه ویژهای به ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه از طریق ارائه آموزشهای بهداشتی موثر دارد. وقتي جامعه از وضعیت سنتي به جامعه مدرن و اطلاعات محور حركت ميكند، بايد آموزش و اطلاع رسانی نيز به روز باشد و فرهنگ سازی با هدف ارتقای سواد سلامت جامعه باید مبتنی بر نیازهای مردم صورت گیرد.
در این همایش با حضور اساتید مجرب در کلیه رشته های علوم پزشکی و رشته های مرتبط در این حوزه تبادل نظر در زمینه آخرین دستاوردهای علمی، پیشگیری و درمان بیماری ها به منظور ارتقاء سلامت جامعه توسط اساتید دعوت شده انجام خواهد شد. همچنین بر اساس فراخوان مقاله از بین بهترین مقالات مرتبط با موضوع همایش حدود 20 مقاله منتخب جهت سخنرانی و تعداد دیگری نیز بر حسب تعداد مقالات ارسالی به عنوان پوستر برگزیده و در مدت برگزاری همایش به اطلاع شرکت کنندگان خواهد رسید. در حاشیه همایش نیز نمایشگاه های مرتبط با سلامت در راستای اهداف همایش برگزار می گردد.
در طی سه روز همایش تلاش بر این است که زمینه لازم جهت تبادل آخرین اطلاعات علمی و افزایش همکاری در زمینه های پژوهش، آموزش و خدمات بهداشتی و درمانی با سایر دانشگاه ها به منظور حل مشکلات سلامتی مردم در مقوله سواد سلامت فراهم آید . ان شاء ا..
محورهای همایش :
سواد سلامت و شیوه زندگی
سواد سلامت و خود مراقبتی
سواد سلامت پیشگیری از بیماری های واگیردار و غیرواگیر
سواد سلامت ، کیفیت زندگی
سواد سلامت ، آموزش بهداشت
سواد سلامت ، رسانه
سواد سلامت ، فرهنگ دینی
سواد سلامت ، سلامت خانواده
سواد سلامت ، بهداشت روان
سواد سلامت ، سلامت فرهنگی
سواد سلامت ،فرهنگ سلامتی
سواد سلامت ، مراکز ارتقاء دهنده سلامت
سواد سلامت ، نقش بانوان در ارتقای سلامت